Snudde kampen og vant

KH 2641
Fredrikstad startet best men Sarpsborg snudde kampen og ordnet seieren i dagens treningskamp. 

 

Det bølger frem og tilbake i starten av den første perioden, og det er gjestene Fredrikstad som tar ledelsen da Daniel Svendsen finner nettmaskene. Det bølgende spillet fortsetter, og ingen av lagene klarer å ta tak i oppgjøret. Det er sjanser begge veier, men Sarpsborg skaper de aller største sjansene, uten å score. Da går det som det ofte gjør, unggutten Einar Delås får ballen i slottet og setter Fredrikstads andre med fire minutter igjen av perioden, og kan gå til pause med tomålsledelse. 

KH 2559
Fredrik Gjødalstuen og Sarpsborg lå under etter den første perioden, men våknet utover kampen. Gjødalstuen scoret tre av målene, her sammen med tomålscorer Jørgen Nordahl. 


Sarpsborg klarte ikke å score i den første perioden, men i den andre renner det inn. Fredrik Gjødalstuen drar i gang hjemmelaget, og iøpet av åtte minutter er Sarpsborg forbi i målprotokollen, etter scoringer av Patrick Hjemgård og et lekent mål av Ådne Øvereng. Sarpingene er et hakk bedre enn gjestene og etter kvarteret kommer også 4-2 da unggutten Tobias Holm-Gabler fyrer av fra distanse og ser til at hjemmelaget kan gå til pause med to mål opp. 


KH 2585
Unggutten Einar Delås som er på lån fra Slevik scoret sitt første mål for Fredrikstads A-lag.


Fredrikstad gjør så godt de kan for å komme nærmere i målprotokollen, men nå er Sarpsborg i det umulige hjørnet. Først setter Gjødalstuen 5-2 på et straffeslag før Øvereng setter opp Jørgen Nordahl på blankt mål kort tid etter. Samme mann øker ledelsen til 7-2 i det 12. minuttet. Noen minutter senere får sarpingene overtall, men da passer Robert Karlsson Lidberg på å sette ballen for gjestene etter en liten tur kjøkkenveien. Til tider koker det litt i oppgjøret, men er det lokaloppgjør skal det smelle litt. Fredrikstad får overtall mot slutten av oppgjøret, og plukker ut målvakten. Det gir resultat for Jonas Bøckmann scorer på gamle lagkamerater og reduserer til 7-4 med to minutter igjen av kampen. Ti sekunder før slutt kombinerer Øvereng, Nordahl og Gjødalstuen kan avslutte mønsterangrepet og fastsette sluttresultatet til 8-4. 

Sarpsborg-Fredrikstad 8-4 (0-2,4-0,4-2)

Skjeberghallen, ca 100 tilskuere
Mål Sarpsborg: Fredrik Gjødalstuen 3, Jørgen Nordahl 2, Patrick Hjemgård, Ådne Øvereng, Tobias Holm-Gabler, 
Mål Fredrikstad: Daniel Svendsen, Einar Delås, Robert Karlsson Lidberg, Jonas Bøckmann. 
Utvisninger: Sarpsborg 3x2min, Fredrikstad 3x2min
Dommere: Eriksen/Olsen