Nordnorsk måltjuv gir seg

KH 6273
Etter ni sesonger i eliteserien er det over for nordlendingen med flest poeng i eliteserien gjennom tidene.


Harstads måltjuv Rune Johansen har bestemt seg for å trappe ned satsningen på øverste nivå, nå venter mer fokus på familielivet og jobb. Sist sesong gjorde han 25 poeng (15+10) på 21 kamper i eliteserien, hans beste sesong poengmessig noensinne. 

LES OGSÅ: Oppsett for eliteserien klart


Han debuterte i eliteserien for Lørenskog i 03/04-sesongen, før ferden gikk videre til Tunet sesongen etter. Etter noen sesonger for Tromsø i 1.divisjon ble det spill for Harstad i eliteserien i 2007. Totalt har det blitt ni sesonger i eliteserien, syv for nåværende klubb Harstad, der den høyrefattede vingen er nummer fire på adelskalenderen i poengstatistikken med 109 poeng (75+34), bare slått av de finske klubblegendene Jukka (271) og Antti Laitinen (248) og den latviske stjernen Toms Kirmusz (118).

7O8A7303
Rune Johansen gir seg etter ni sesonger i eliteserien, som den beste nordnorske poengplukkeren gjennom tidene i landets øverste divisjon.


Den nordnorske måltjuven var svært sentral da Harstad reddet kontrakten i 2016, da han scoret seiersmålet mot Sveiva med 18 sekunder igjen av kampen, og med sin andre scoring for dagen så til at det ble 3-2 seier i den siste serierunden.

LES OGSÅ: Mister stjernespiller


Johansen som blir 37 år i år har tidligere også hatt en trenerrolle i klubben, og var hovedtrener da klubben rykket opp i 2012. Han har også ført Tromsø til eliteseriekvalifisering som trener. 

Harstad ble nummer ni denne sesongen i eliteserien og var bare et par poeng fra en sluttspillsplass.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.