Legger opp grunnet skade

KH 8055
Tunets Mats Gjermundsen legger opp med øyeblikkelig virkning grunnet helsemessige årsaker, det melder Tunet på sine nettsider i kveld.

 

Mats Gjermundsen var bare 15 år gammel da han debuterte for Sarpsborg, og den høyreiste backen ble fort sett på en med et stor talent. Det ble flere NM-gull på aldersbestemt nivå for sarpingene og deretter spill i svenske Hagfors, der det ble bronse i JAS-sluttspillet. Etter debuten i 2011 ble det totalt 123 kamper for Sarpsborg under seks sesonger, før ferden gikk videre til Akerselva på lån. Gjermundsen har også vært på flere landslagssamlinger, men fikk aldri noen A-lagskamper for Norge.

7O8A2656
Mats Gjermundsen har bestemt seg for å avslutte karrieren etter flere hodeskader. Den siste mot Gjelleråsen i Høyenhallen, der han kolliderte med en motspiller.

Denne sesongen ble det spill i Tunet, og 25-åringen som har ni U19-landskamper på merittlista fikk 15 kamper med Manglerud-klubben før ulykken var fremme. Etter en duell med Gjelleråsens Erlend Bjerknes i Høyenhallen ble Gjermundsen liggende, og etterhvert ble det konstatert at backen hadde fått nok en hjernerystelse, etter det vi kjenner til den syvende i rekken.

Etter mange uker på sidelinjen har den høyreiste backen bestemt seg for at nok er nok, og velger å legge opp et år før kontrakten med Tunet går ut, for å ikke risikere flere alvorlige hodeskader i fremtiden.