Tar over Sarpsborgs herrelag

image002
Tormod Høydahl og Lars Gøran Olavesen er ferdige som trenere i Sarpsborg. Inn kommer en rutinert duo i Pål Syversen som hovedtrener og Bjørn-Erik Thorp som assistent-trener, her sammen med Sarpsborgs leder Ole Anders Østerås.


Det blir Pål Syversen som tar over som hovedtrener i Sarpsborg, med Bjørn-Erik Thorp som god hjelp som assistent-trener. I helgen ble det klart at de tidligere Tunet-trenerne gjenforenes hos de blå i Sarpsborg, og tar over for Tormod Høydahl og Lars Gøran Olavesen som ledet laget til en sjetteplass i eliteserien. Syversen understreker at han anser Thorp som likestilt i trenerteamet.
– Det føles litt spennende. Jeg er utrolig glad for å være tilbake med Bjørn-Erik, det her har vi jobbet med lenge før det løsnet, så nå er jeg veldig spent på hvordan troppen blir å se ut til neste sesong, sier Pål Syversen til Innebandyavisen. 

Syversen har vært synlig på benken til Sarpsborg også denne sesongen, men har primært hatt trenerjobb i klubbens juniorlag de seneste sesongene. Han håper at sarpingene får stablet et slagkraftig lag på banen til høsten. Syversen har bakgrunn i Sveiva, Oslo, Bækkelaget og Målløs, og på landslagsnivå med både senior og G19-landslag.
– Vi får beholde stammen, og så jobber vi med å få noen spillere inn. Prøve å snu litt på det som var negativt denne sesongen, og beholde det positive. For det var ikke alt som var gærnt denne sesongen.

LES OGSÅ: Fredrikstad vant slaget om Østfold

Thorp på sin side har vært trener og spillerutvikler i Bygdø/Monolitten i 1.divisjon de seneste sesongene, og er nå klar for et nytt eventyr på eliteserienivå. Det er en meritert trener med bakgrunn i Tunet, Nor 92, Slevik og Hasle/Løren i tillegg til oppdrag på landslagsnivå. 
– Det synes jeg blir spennende, det er to år siden jeg var der sist. Det skal bli veldig hyggelig å jobbe med Pål igjen, vi har kjent hverandre i tyve år og vi har jobbet sammen i Tunet tidligere. Så er Sarpsborg min hjemby, så det er hyggelig å kunne gjøre noe på hjemmebane også, sier Thorp.

image004
Pål Syversen (til venstre) blir ny hovedtrener i Sarpsborg, her sammen med sin nye assistent-trener Bjørn-Erik Thorp (til høyre) i forbindelse med helgens NM-finaler. 


Den unge troppen til Sarpsborg har vært litt ustabile de seneste sesongene, og det har de nybakte trenerne til Sarpsborg en plan hvordan de skal få til å bli et stabilt topplag.
– Vi jobber med å få inn litt eldre spillere, og fire av de blir jo seniorer neste sesong, selv om de er unge seniorer. Så de vokser med oppgaven, de har endret seg litt og de kommer å ta nye skritt, fortsetter Syversen.

– Det er bare trening som hjelper. Vi skal ha mange, mange timer med trening for utvikle seg, og får vi til det, og det skal vi. Da kommer det her til å bli bra, skyver Thorp inn.

Med en bedre trent tropp på lenge og to ressurssterke trenere bør det bli en god plassering neste sesong, for laget som endte på sjetteplass forrige sesong?
– Vi har planer om å komme topp tre i eliteserien neste sesong, avslutter Syversen.

Sarpsborg har signert Syversen på en toårskontrakt, og Thorp har skrevet under for et år. Hos Sarpsborg er man meget fornøyd med det nye trenerteamet, som man håper skal hjelpe laget til nye fremganger.

– Vi ser dette som en spennende, langsiktig løsning på trenersituasjonen. De stiller store krav til seg sjøl, og alle rundt seg. De sitter inne på enorm kunnskap som jeg er sikker på vil ta herrene steget videre i jakten på serie- og NM-gull, sier Sarpsborgs leder Ole Anders Østerås i en pressemelding.