Wow, for et drama!

KH 1046
Det ble et vanvittig drama da Fredrikstad sto godt opp mot seriemesterne Greåker i kveldens lokaloppgjør. 


Den første delen av åpningsperioden er jevn og selv om gjestene har et par sjanser mer enn hjemmelaget, må begge målvaktene gjøre kvalifiserte redninger. Hjemmelagets målvakt Nicholay Halvorsen har etterhvert mest å gjøre, og redder 20(!) skudd i den første perioden da gjestene tar mer og mer over kampen. Hjemmelaget ligger og venter på mulighetene til å kontre og gjestene trykker på for et ledelsemål, men noen scoringer blir det ikke i den første perioden.

KH 0792
Nicholay Halvorsen holdt buret rent i nesten 57 minutter før Greåker scoret, unggutten reddet 43 skudd og ble kåret til sitt lags beste spiller. 


Greåker fortsetter å sette Fredrikstad under press i den andre perioden, men nå begynner også Fredrikstad å få troen. De har flere gode overgangsmuligheter der den siste prikken over i mangler. Halvveis i perioden etter et overtall til gjestene stiger temperaturen litt også, og det begynner å bli litt frustrasjon hos gjestene som ikke får hull på nestjumboen. Med et par minutter igjen av perioden blir vondt verre, da Vegard Handelsby byr på det lille ekstra og kommer seg løs og hamrer ballen inn bak Anders Bøckmann Olsen. Gjestene har flere muligheter helt på tampen, men Fredrikstad kan gå til den siste pausen med ledelse.

KH 0764
Lars Erik Torp avgjorde lokaloppgjøret og så til at Greåker fortsatt kan bli historiske med «den perfekte sesong», med sin scoring med bare åtte sekunder igjen av kampen. 


Gjestene går ned på to rekker og setter hjemmelaget under et vanvittig press de første fem minuttene av den siste perioden. De øker tempoet, men da de presser på kommer også hjemmelaget til noen skikkelig gode muligheter. Halvorsen fortsetter å storspille mellom stolpene, og det frusterer Greåker vanvittig. Men etter nesten 57 målløse minutter kan storstjernen Arvid Wibring Lindqvist strekke hendene i været etter et lurt backhandskudd. Begge lag benytter sin timeout etter scoringen og seriemesterne Greåker tar ut målvakten i et desperat forsøk på å kunne bli historiske. Det lønner seg, for med åtte sekunder igjen overlister Lars Erik Torp storspillende Halvorsen. Scoringen blir matchvinnende og Greåkers mulighet å bli historiske med «den perfekte sesong» er der fortsatt. For Fredrikstad er det klart at de mest sannsynlig må spille kvalifisering for å beholde plassen i eliteserien etter at de endte på 11. plass.

For Greåker venter nå Slevik i siste serierunde på lørdag, og Fredrikstad møter Sarpsborg på bortebane i et nytt lokaloppgjør.

Fredrikstad-Greåker 1-2 (0-0,1-0,0-2)

Rolvsøyhallen, 140 tilskuere
U2 (28.31) Samuel Hellström (gjentatte forseelser)
1-0 (37.42) Vegard Handelsby (Jørgen Sjolte)
1-1 (56.47) Arvid Wibring Lindqvist (Nils Jadelind)
1-2 (59.52) Lars Erik Thorp (Thobias Hjorth)
Skudd: 13-45 (4-20,2-9,7-16)
Dommere: Eliassen/Sørensen


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.