Drama i Rolvsøyhallen

KH 9339
Det ble jevnt og spennende i da Fredrikstad på kvalifiseringsplass og Akerselva på den siste sikre plassen møtte hverandre i ettermiddag.

 

Det er knyttet stor spenning til dagens møte i Rolvsøyhallen, da Fredrikstad som ligger på kvalifiseringsplass møter Akerselva på den siste sikre plassen i eliteserien. Hjemmelaget går ut i hundre og er best de første minuttene og får utdeling allerede før det er spilt fem minutter, da Samuel Hellström setter 1-0. Akerselva tar tak etter baklengsmålet og etter åtte minutter kommer utligningen da Oskar Larsson fyrer etter fint forarbeid. Gjestene får en utvisning, men overtallet er treigt og dårlig fra hjemmelaget. I det overtallet er over får Akerselva en mulighet men ballen smeller i aluminiumet bak Nicholay Halvorsen. Spillet bølger frem og tilbake og det er herlig nerve i oppgjøret, men flere scoringer blir det ikke i den første perioden. 

KH 9282
Sander Owren ga gjestene en tomålsledelse, men måtte se den forsvinne fra botbenken. 

 

Det er gjestene Akerselva som har ballen mest i den andre perioden, men det er hjemmelaget Fredrikstad som har de beste sjansene. Begge lags målvakter storspiller og Andreas Johansson og Halvorsen har nok å henge fingrene i, men utespillerne gjør det også til tider enkelt å være målvakt med avslutt midt på mål. Noen scoringer blir det ikke i midtperioden, men det kjempes godt over hele banen og de 175 fremmøtte får se en spennende kamp. 

KH 9347
Daniel Svendsen setter 3-3 på straffeslag med halvannet minutt igjen på klokken. 

 

Det er liten tvil om at det er en del nervøse spillere på banen i starten av den tredje perioden. Etter en lang tid uten scoring kommer det endelig et mål i Rolvsøyhallen syv minutter ut i perioden da Ulrik Engmann er sist på ballen på en kontring, og det etter en stor sjanse for hjemmelaget rett før. Fredrikstad setter inn et trykk etter scoringen og nå storspiller både forsvaret og Johansson i Akerselvas mål. Det drøyer helt til det gjenstår under fire minutter før neste mål kommer og igjen er det gjestene. Sander Owren får tilnærmet åpent mål på en ny kontring og er sikker som banken da han scorer, og like urutinert da han hysjer på publikum og blir utvist for usportslig opptreden. Overtallet omsetter hjemmelaget da Hellström scorer for andre gang i dag. Hjemmelaget tar timeout og tar ut målvakten og setter gjestene under press igjen, det lønner seg for Akerselva pådrar sig straffe og der er Daniel Svendsen iskald og overlister Johansson, 3-3 og for et drama helt på tampen! Flere scoringer blir det ikke og det hele må avgjøres på straffer. 


Ungdommene straffet veteranene
Der dominerer hjemmelaget og Halvorsen redder samtlige straffer fra Akerselva, samtidig som unguttene Hellström, Mathias Wågbø og Svendsen viser hvordan det skal gjøres. 3-0 etter straffene og Fredrikstad tar det viktige ekstrapoenget og sender Bækkelaget mot nedrykk. Seks poeng skiller nå Fredrikstad og Akerselva, der sistnevnte ligger på sikker plass, tre serierunder gjenstår.

Fredrikstad-Akerselva 4-3 (1-1,0-0,2-2,1-0) *etter straffer
Rolvsøyhallen, 175 tilskuere
1-0 (04.35) Samuel Hellström (Aksel Jæger)
1-1 (07.56) Oskar Larsson (Anton Eliasson)
U2 (12.51) Rene-André Einlyng (spill med hånd)

1-2 (46.35) Ulrik Engmann (Magnus Hagen)
1-3 (56.33) Sander Owren (Alexander Johansson)
U2+10 (56.33) Owren (usportslig opptreden)
2-3 (57.11) Hellström (Jørgen Sjolte) spill 5 mot 4
3-3 (58.28) Daniel Svendsen (straffeslag)

Skudd: 23-42 (6-14,7-13,10-15)

Dommere: Lindgren/Trogstad

Straffer:
Oskar Larsson - miss
Samuel Hellström - 1-0
Magnus Andersson - miss
Mathias Wågbø - 2-0
Nikolai Omdahl - miss
Daniel Svendsen - 3-0


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.