Straffedrama i bunnkampen

KRH 5196
Det ble jevnt og spennende i Bækkelagshallen da Bækkelaget fikk besøk av bunnkollega Fredrikstad i ettermiddag.


Bækkelaget slo Nor 92 sist og dermed er de bare tre poeng bak Fredrikstad som er motstander i dag. Vi har tro på at dette kan bli et «skikkelig bikkjeslagsmål».

Kampen kommer igang 15 minutter forsinket fordi Fredrikstad spillere ble hindret av en trafikkulykke. Det antatte bikkjeslagsmålet er ihvertfall utsatt en periode. Det er en førsteperiode som går forbi uten at lagene tør å risikere noe som helst og det går faktisk over 19 minutter før Martin Krüger Bernås i Bækkelagets mål blir satt på en skikkelig prøve. Det har vært 20 minutter omtrent uten dueller og trykk begge veier og lagene går i garderoben med 0-0 på tavla.


KRH 5111
Bækkelaget var ille ute men berget et poeng i dagens kamp.


Midtperioden begynner bedre. Bækkelaget setter opp tempoet og har et lite overtak og Nikolay Halvorsen må i aksjon. Men det blir Fredrikstad som tar ledelsen 1-0 etter fem minutter når Robert Lidberg Karlsson får stå helt alene foran Krüger og pirke inn ballen. Tempoet tar seg opp ytterligere noe og  halvveis får Bækkelaget overtall, men klarer ikke å omsette. Skyter mye men det meste går i blokka. Etter 15 minutter bytter de roller, Fredrikstad i overtall og det stemmer bedre for gjestene som øker til 2-0. Det blir ikke mer og vi tar pause.


KRH 5180
Fredrikstads unggutt Mathias Wågbø var iskald og ordnet seier i straffekonkurransen.


Siste periode blir ganske tam i starten og vi må helt frem til halvspilt omgang før det skjer noe særlig å skrive om. Da plutselig får Bækkelaget en åpning og det er Erlend Vestby som kan banke inn reduseringen 2-1. Det løsner litt for hjemmelaget og ikke lenge etter er det 2-2 når Erik Thingnes også finner nettmaskene, men det blir kortvarig, Fredrikstad får frislag og Jørgen Sjolte hamrer inn 3-2. det begynner å haste for Bækkelaget nå, det er tre minutter igjen, men det skal bli verre. Fredrikstad øker til 4-2 og de fleste tar det for gitt at nå er løpet kjørt. Men de gule vil det anderledes og setter turboen på. Minuttet gjenstår når de får reduseringen til 4-3 og det er tent et lite lys av håp. Bækkelaget tar ut keeper og det utrolige skjer, seks sekunder igjen og de utlikner igjen, begge scoringer av Erik Viggo Nielsen de Santana. Det ender 4-4 og vi går til straffer.


Fredrikstad begynner og treffer stolpen. Bækkelagets forsøk reddes og vi fortsetter. Begge lag scorer, 1-1. Gjestene leder 2-1, Bækkelaget skaper balanse 2-2. Siste runde uten mål og det blir en og en som avgjør. Det ender med seier til Fredrikstad når Mathias Wågbø setter sin men ikke Vestby. Fredrikstad tar med seg to poeng hjem, noe som kan bli uhyre viktige.


Tunet tok revansje
Det var jevnt i Kringsjåhallen, men til slutt kunne Tunet stikke i fra og sikre seg tre poeng mot Akerselva. 9-5 seieren gjorde at Tunet kunne klatre opp på femteplass på tabellen, og for Akerselva begynner det å haste med poengsanking om det skal bli sluttspill. KAMPFAKTA


KAMPFAKTA Bækkelaget-Fredrikstad

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.