Akerselva snudde mot Sarpsborg


Akerselva snudde og vant mot Sarpsborg. Det ble seier 6-5 i dagens kamp etter at Anton Eliasson avgjorde kampen. 


Bortelaget trenger poeng, vil de klare å få med seg noen her i fra Kringsjåhallen? Hjemmelaget er trygt forankret midt i blant sluttspillslagene men kan ikke slappe av ennå. Vi tenker en tett kamp men tror at Akerselva trekker det lengste strået. Det blir en markering for Tobias Wendelstig i forkant av kampen, ett minutts stillhet.


Det starter friskt men roer seg fort. Det drøyer ikke lenge før Sarpsborg tar ledelsen, frislag og skudd av Martin Lilleby til 0-1, litt ut av ingenting. Frem til 10 minutter har gjestene vært det skarpeste laget men nå kommer Akerselva tungt i press og  etter 11.04 banker de ballen i mål og like langt. Niklas Eriksson er skytteren, 1-1. Så følger en lang periode med mye rotete spill, bra tempo men upresist foran målene.Mot slutten av perioden tar Sarpsborg ledelsen igjen, 1-2 på en laaaang lompe av Lasse Schie. Det blir det siste som er verdt å skrive om før sirenen lyder.


Sarpsborg starter andre periode bra, 21.08 øker de til 1-3 ved Ryan Hallden. Det ble en brå vekker for Akerselva som henter seg mesterlig inn og etter 24.54 kommer første redusering av Hans Roar Wilhelmsen, 2-3. Det tenner til og igjen er det hjemmelaget som gjør det best, kjapp kontra og 3-3 etter bra spill og presise pass som ender på Mattias Brolin´s kølle. Nå blir det skikkelig temperatur her, det tråkkes hardt til i taklingene, litt for hardt mener dommeren og gir Akerselva overtall. Det blir det ingenting av. Fulltallig igjen tar Sarpsborg tilbake ledelsen, Patrick Hjemgård utnytter en liten glipp og setter et perfekt skudd i krysset. Det er på kokepunktet og for noen koker det over, Fredrik Gjødalstuen får en 5 minutter mot slutten av perioden men Akerselva klarer ikke å få mål til tross for beleiring i Sarpsborgs slott. Det blir pause. 


Siste periode starter og Akerselva har overtall i 3.39 minutter til. Setter på et knallhardt press og bruker tid, men til slutt kommer målet, Robin Mattson 4-4, fortsetter presset og samme mann skyter hjemmelaget i ledelsen 5-4 og tavla viser 43.24. Nå skjer det mye her, 12 sekunder senere får Sarpsborg straffe. Den settes sikkert i mål av Sander Owren med en zorro, likt igjen 5-5. 

Akerselva setter på turboen nå og Sarpsborg presses til å slå fra seg. De prøver på en kontra men mister ballen og kontringen snur lynraskt, Den løser Akerselva bedre og Anton Eliasson setter ballen i mål og tilbake i ledelsen med hjemmelaget. Det er snaue 3 minutter igjen av kampen og det er Akerselva som kjører. Lasse Schie ser ut til å ha lyst til å ta tidlig kvelden og får det etter en knallhard takling får han rødt kort. Tavla viser 54.47 og Akerselva har et nytt overtall i 5 minutter.

Sarpsborg målvakt Marcus Jelsnes tar frem sitt beste og har flere gode redninger og holder rent bur. Når det er 22 sekunder igjen går han ut, Sarpsborg blir fulltallige og spiller 6 mot 5, men det er for lite tid igjen og det er slutt. Akerselva kjemper seg til seier 6-5 og 3 sterke poeng i bagasjen. Banens beste spillere blir; Akerselva´s Hans Roar Wilhelmsen og Sapsborgs Marcus Jelsnes.

Akerselva - Sarpsborg 6-5 (1-2,2-2,3-1)

Kringsjåhallen, 117 tilskuere.

Mål Akerselva: Robin Mattsson 2, Anton Eliasson, Mattias Bolin, Hans Roar Wilhelmsen, Niklas Eriksson.

Mål Sarpsborg: Martin Lilleby, Lasse Schie, Ryan Hallden, Patrick Hjemgård, Sander Owren.

Utv.: Akerselva ingen, Sarpsborg 1x2 min., 1x5 min., 1 rødt kort (Lasse Schie)

Skudd: 34-20

Dommere: Trogstad/Lindgren

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.