– Bra å få komme i gang

7O8A6400
Landslagssjef André Sveen er i gang med de aller siste forberedelsene med den norske VM-troppen i helgen, da landslaget samles for aller siste gang før avreise til Praha. Etter å ha gått mange runder i forbindelse med uttaket av VM-troppen er det bare sjarmøretappen igjen nå. 


Den aller siste samlingen er i gang for det norske landslaget for menn når de møtes i helgen. Etter en haug med samlinger, timer foran blokka der troppen har blitt formet og et knallhardt VM-uttak, er det omsider bare en uke til VM er i gang og nå er det bare å begynne å glede seg.

– Det er jo dette som er hovedmålet og det vi jobber mot, så det skal bli bra å få komme igang. Nå er man vel litt spent, samtidig som jeg gleder meg veldig, sier Sveen til Assisten.


LES OGSÅ: – Lang og lærerik reise

Forrige VM i Riga hadde Sveen hovedansvaret for aller første gang, og selv om han har vært med før føler han ikke noe større press nå enn foran mesterskapet i 2016. 

– Nei. Jeg vil ikke si at det er ett større press. Vi har hatt ett og et halvt generasjonskifte og det er mange biter som skal falle på plass, så jeg føler vi har samme utgangspunkt som før forrige VM


7O8A6306
Det ble mange tøffe valg i forbindelse med uttaket til VM tidligere i måneden for landslagssjef André Sveen.


Det ble langt fra noen enkel oppgave å ta ut VM-troppen og det var mange navn på blokka som var aktuelle for uttak. Sveen er fornøyd med de 20 utvalgte han og landslagstrener Jon Ketil Nilsen til slutt landet på. 

– Jeg er fornøyd med troppen og det var jevnere og tettere konkurranse utover de 20 uttatte denne gangen, enn forrige synes jeg. Vi har gått mange runder før vi fikk satt en endelig tropp.


LES OGSÅ: VM-troppen 2018

Det er tre debutanter i troppen og Sveen forventer en del av de selv om det er første gang de er med. 

– Debutantene er med fordi de passer inn og har kvaliteter for å bli tatt ut, så jeg forventer at de skal levere på samme måte som de gjør i klubbene. Det er selvfølgelig litt annen setting og de får kanskje andre roller, men det er viktig at de tar for seg som de er vant til.


7O8A7878
Landslagstrener Jon Ketil Nilsen og landslagssjef André Sveen i samtaler under samling.

Nøkkelen til norsk suksess er å få i gang alle spillere og ikke bare de antatt største stjernene. 

– Jeg er ganske sikker på at alle må bidra for at vi skal kunne gjøre ett bra VM. Vi forventer kanskje mer av de rutinerte når det gjelder å gjøre de rette valgene og vise vei, men hvis ikke alle bidrar 100% vil vi nok få det vanskeligere enn ønsket.

LES OGSÅ: – Revansjelystne

Han håper å ha satt sammen et norsk lag der alle gir alt for hverandre kan være med å bidra til et godt norsk verdensmesterskap, i et mesterskap som fort kan bli meget jevnt. 

– Jeg er sikker på at vi kan forvente å se ett lag som aldri skal gi opp og ha full innsats i alle matchene. Plassering føler jeg er vanskelig på si noe om, da vi opplever at lagene rundt oss, både over og under, kan spille jevnt. Det kommer nok til å stå om marginer i flere matcher, så da får vi håpe vi kan være rutinerte nok til å vippe det i vår favør.

Søndag om en drøy uke står Danmark på andre siden banehalvdelen i Norges første gruppespillskamp.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.