Følelsesladet i Solberghallen


Gjelleråsen slo Nor 92 i en emosjonell kamp i Eliteserien i kveld.


Vi er i Solberghallen til den første seriekampen etter Tobias Wendelstigs tragiske bortgang. Hva vi kan vente oss idag er vanskelig å si, men Nor 92 MÅ snart få poeng, men samtidig trenger også Gjelleråsen disse tre poengene for å henge med i toppen. 

En fin gest av Nor92 som går bort til Gjelleråsen og går sammen i innmarsjen med de ut på banen. I dag er de alle brødre, og alle har sørgebind på armen. Så blir det ett minutts stillhet og den er øredøvende.

Så starter vi, en ikke uventet stille stemning i starten så begynner det sakte men sikkert å komme rop og klapp fra en god del mennesker på tribunen. Gjelleråsen er best i starten og skaper flere sjanser men som ikke gjør Nor 92´s målvakt skremt. Etter 7 minutter prøver Anders Strømsborg skuddet, det stopper Robin Norstrøm med den delen av kroppen som slett ikke egner seg til slikt. Nor 92 kommer mer med, men da scorer Gjelleråsen, 0-1 av Anders Mellum etter 12.29, og Norstrøm er på banen igjen. Spillet bølger mot pause men før det utlikner Nor 92 etter en tabbe bakerst hos gjestene, 1-1 bankes i mål av Kristian Becher. Det blir det siste som er av interesse i første periode og vi tar pause.


Midtperioden starter med et Gjelleråsen som kommer ut i hardt press. De er litt slurvete og dette gir hjemmelaget noen sjanser men som de ikke klarer å utnytte. Beste muligheten de har er når Andreas Falkeid trår over streken med ballen i hånda, men frislaget går i blokka. Etter 28.50 tar Gjelleråsen tilbake ledelsen, nydelig pasning av Norstrøm til Henrik Bredli som fyrer på direkten, 1-2. Gjelleråsen holder presset høyt og nå fungerer det bedre, mulighetene har de men det blir ikke flere mål i denne perioden og pausen kommer ubønnhørlig. Positiv avslutning av Gjelleråsen gir håp om en knall sisteperiode.


Den starter med ett avventende Gjelleråsen. En fantastisk fotparade av Falkeid holder rent bur men ikke lenge. Nor 92 presser på og det må komme, 2-2 på en retur som settes i mål av Jørgen Ripel og vi er like langt. Gjelleråsen slåss med alt de har og klarer å komme tilbake, og igjen går de opp i ledelse, denne er det Olav Falkeid som banker inn, 52.36 og det står 2-3. Nor 92 kjemper seg opp igjen og nå er de ganske like og det bølger. Hjemmelaget er nære men det er ikke nok, tar time out på 58.29 og setter samtidig keeper på benken. Da er Norstrøm der, bryter pasning og setter opp Bredli som setter ballen i tomt bur og 2-4. Det blir seier og tre poeng til Gjelleråsen, i en ikke altfor velspilt kamp, men hvem bryr seg en kveld som dette. Trener Samuel Rosenkvist samler alle ved eget mål og de avslutter kampen med et stille men rungende «TOBBE». BB blir keeperne Henrik Farmen hos Nor 92 og Andreas Falkeid hos Gjelleråsen.

Jeg prøver å få til en prat med Andreas Falkeid og Robin Norstrøm etter kampen men følelsene renner over hos oss alle. De klarer å si at de har et fellesskap som hjelper de videre og til seier idag. Fremtiden blir en dag av gangen sier de før Falkeid løper bort til trener Samuel Rosenkvist og gir han en god klem, han sitter på vantet og gråter. Med dette avslutter vi herfra Solberghallen i kveld.

Nor 92 - Gjelleråsen 2-4 (1-1,0-1,1-2)

Solberghallen, 125 tilskuere. 

Mål Nor 92: Kristian Becher, Jørgen Ripel.

Mål Gjelleråsen: Henrik Bredli 2, Olav Falkeid, Anders Mellum.

Utv.: Nor 92 ingen, Gjelleråsen ingen.

Skudd: 15-22

Dommere: Eliassen/Sørensen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.