InnebandyNorge i sorg


InnebandyNorge er i sjokk etter melding om at  Gjelleråsens Tobias Wendelstig sovnet inn på Rikshospitalet søndag ettermiddag. 


Wendelstig falt om under kampen mellom Gjelleråsen og Greåker 31 oktober, og måtte ha livreddende hjelp på banen. Han ble sendt til Rikshospitalet og lagt i kunstig koma. Etter at situasjonen var betegnet som stabil og positiv under uken forverret situasjonen seg under torsdagen. Det ble etterhvert klart at Wendelstig ikke ville våkne igjen. Søndag sovnet 34-åringen inn melder helagotland.se. Wendelstig etterlater seg samboer og datter. 


Tobias Wendelstig kom til Norge og Tunet foran 2009/10-sesongen fra Bollstanäs, og hadde spilt for Visby og Hässelby tidligere. Det ble suksess direkte med Tunet og det ble seriegull og NM-gull. Han utmerket seg i poengligaen og scoret seiersmålet i finalen mot Gjelleråsen. Etter sesongen byttet han ut Tunet mot Fjerdingby. Igjen ble det NM-finale, og igjen mot Gjelleråsen. Han scoret i finalen og gullmedaljen rundt halsen igjen. Året etterpå ble Fjerdingby slått ut i semifinale og Wendelstig skrev under for Gjelleråsen. Der ble det aldri noen NM-finale, men Gjelleråsen avanserte til semifinale tre år på rad. I 2013 ledet han også Gjelleråsens G19-lag til NM-gull som trener. Wendelstigs søster Amanda var også en dyktig innebandyspiller med flere SM-gull, landskamper og VM-gull for Sverige.

For innebandy-miljøet i Norge er det ufattelig. Mange av oss har møtt Tobias som lagkamerat, motspiller, leder, dømt han, intervjuet han eller kanskje hatt han som forebilde. Det er med tungt hjerte vi nå mottar meldingene om hans alt for tidlige bortgang. Hvil i fred Tobias.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.