– Vi blir vel tippa sist

IMG 2913
Etter nedrykket i 2017 tok det bare en sesong før Harstad var tilbake i det fine selskap igjen.  Nå håper et godt trent Harstad at de kan overraske i jakten på ny kontrakt.


Harstad vant både serien og sluttspillet i nord og med en tredjeplass i elitekvalifiseringen var man tilbake i det gode selskap igjen etter nedrykket i 2017. Klubblegenden og lagets assistent-trener Nico Christensen tror det blir en kamp om å overleve denne sesongen også. 

– Målsetningen i år er soleklart å overleve. Vi blir vel tippa sist som vanlig, så vi må ta et steg av gangen og satse på å ikke havne sist. Vi får være såpass at dristig at vi satser på kvalikkplassen, sier en beskjeden Christensen til Assisten.

LES OGSÅ: – Det kommer å bli knalltøft


Tidligere sesonger har forskjellen mellom spill i den lokale serien og spill i eliteserien blitt veldig stor, og det har ofte tatt lang tid før formen innfunnet seg, det håper man det er slutt på nå.
– Vi har trent veldig bra, jeg tør å påstå at vi har aldrig trent så bra som vi har gjort i år. Treningene har vært i gang siden sluttspillet i mars med en liten sommerferie bare. Vi har hatt mulighet å trent i hall hele sommeren, så vi har trent hardt og det er det vi må gjøre for å lykkes.

IMG 2952
Nico Christensen forteller at Harstad har trent bedre enn noensinne i sommer.


Det blir spennende å se hva Harstad får til denne gangen i eliteserien, og Christensen legger ikke skjul på at han er spent på hva harstadværingene får til tilbake i det gode selskap. I månedskiftet la klubben treningskampene til utlandet, der de vant to kamper og tapte to i Latvia mot god motstand og har fått en langt bedre opplading enn hva de er vant til.
– Vi håper at det skal bli mye artige hjemmekamper, så får vi vente og se hvordan det blir. Det skal gli sammen med de nye spillere, vi må være såpass ærlige å si at vi har et ganske ujevnt lag. I år har vi matchet litt annerledes og spilte kamper i Latvia. Vi fikk spille kamper mot fire av de fem topplagene i fjor, så det var meget bra matching for vår del som er vant å møte Narvik og kanskje Kiruna på forsesongen, så vi har hatt en veldig bra oppkjøring i år. 


37082042054 9be4ae49ff z
Pavel Semenov er klar for spill i Harstad kommende sesong. (Foto: IFF)

Harstad har hentet inn solide forsterkninger med tre nye navn, og to som var lånespillere forrige sesong som nå har tatt permanent overgang. Den mest navnsterke spilleren er hentet inn er Pavel Semenov som ble poengkonge i Latvia med sin estiske klubb sist sesong, russeren skal spille for Harstad i år og har lang erfaring med europacup og landslag, både som spiller og senere som trener for det estlandske landslaget for kvinner.

HarstadHarstad

(Nykommer - 3. plass eliteseriekvalifisering - - - hovedtrener: Mika Heikurainen)

Spillere inn: Pavel Semenov (EMU, Estland), Toms Niedre (Bauska, Latvia), Kristian Wahl (Fet), Nikolay Endré Lind (TSI), Rune Johansen (BK 9000)

Spillere ut: Ritvars Berzins  (Rubene, Latvia)

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.