– Har gitt resultater

7O8A3553
Under sommeren skal vi ta en nærmere kikk på hvordan noen av Norges beste spillere forbereder seg til sesongen og ikke minst VM i desember. Outsideren Patrick Hjemgård har vært lang mer fokusert under barmarkstreningen de siste sesongene, noe som gitt resultater.


Sesongens viktigste økter er godt i gang rundt om i lysløypene og vi kommer under sommeren å følge opp noen av de VM-aktuelle spillerne. Hva gjør de i sommer for å stille sterkt til landslagssjef André Sveens siste avgjørelser rett før VM-troppen skal spikres i november?

LES OGSÅ:  – Sommertreningen er alt

Han har aldri vært spilleren med det aller største talentent, men takket være knallhard jobbing har han gått fra å være en doldis til en av eliteseriens beste energispillere, en jobb som gitt han en plass på landslaget og en god sjanse til å komme med til VM i desember. Sarpsborgs kaptein og landslagets energispiller Patrick Hjemgård er godt i gang med forberedelsene til kommende sesong allerede.
– Jeg prøver å ligge på to treninger om dagen, ved siden av full jobb. Så da blir det en løpeøkt eller styrkeøkt før en innebandyøkt. Så har vi en fast rutine hver fredag der vi er oppe i alpinbakken og springer, så det er moro. Vi er en gjeng som gjør det, og det har jo gitt resultater, sier Hjemgård til Assisten.

Når andre gruer seg litt for å snøre på seg skoene og gjøre jobben, gjør østfoldingen den viktige jobben på sommeren med et smil rundt munnen. 

– Jeg synes faktisk det er litt moro, for du ser at folk har det helt jævlig, så det synes jeg er litt deilig. Så synes jeg det er morsomt å presse meg selv, og se at du klarer å yte mer etterhvert som du presser deg selv.

7O8A7724
Patrick Hjemgård er en av flere outsidere som er aktuelle for VM-spill i desember, her har han akkurat ordnet en femte og avgjørende kamp mot Tunet i kvartfinalen i spilleforlengelse.


Han har vært med i VM-kvalifiseringen to ganger, og håper nå at han også skal få innpass i troppen som reiser til Tsjekkia i desember.
– Motivasjonen min har vært å gjøre det bra for laget og komme med på landslaget. Etter at jeg gjorde det første gangen har det bare gitt meg mer og mer motivasjon.

Hjemgård har merket en vesentlig forskjell fra tidligere sesonger, da han ikke var like ivrig under sommermånedene med å bygge opp kondisjon og musklene foran en ny sesong.
– Det jeg har merket når jeg er lettere og har bedre kondisjon så har du hodet med deg lengre i kampen, når jeg for eksempel kan gå inn og avgjøre en kamp i sluttminuttene. Du har hodet klart i de avgjørende situasjonene og orker mer.

Litt tid til annen type trening blir klemt inn innimellom.
– Jeg har spilt en del squash, og så er det jo golf da, som jeg spiller en del. Det er ikke tid til så mye annet så det er mest at jeg springer og holder på med vektvester, gummidekk og litt av hvert.

untitled 3
Han ble knust i flere dueller mot landslagskollega Martin Kvisvik i semifinalene, den erfaringen bruker Patrick Hjemgård som motivasjon i sommer.


Fokus på hvile og mat er også viktige ingredienser da tunge økter under sommeren skal gjennomføres.
– Hvilen kunne blitt litt bedre, det må jeg innrømme. Jeg har fått veldig mye hjelp med kosthold, jeg har spurt veldig mange om mat og sånn. Nå holder jeg meg bare på et normalt kosthold, når du trener mye så er det greit. Jeg drikker ikke brus i ukedagene og heller ikke godteri og sånt, men jeg unner meg litt i helgene. Så det er bare å kutte ut litt sånne småting, så det hjelper mye det.

LES OGSÅ: Mister ny landslagsspiller
uwheuwheuw

Det å forandre kostholdet kan være vanskelig for mange og spesielt å kutte ut hverdagskosen.
– Det var kanskje et ork i starten, men nå er jeg vant til det. Du blir jo etterhvert vant til det og da er det gøy, og det fungerer kjempebra.

Sarpsborg røk ut i semifinalen og Hjemgård fikk mye juling av en tidligere klubbkamerat og landslagskollega under de tre kampene. Det bruker han som motivasjon under barmarkstreningen og forberedelsene til ny sesong.
– Motivasjonen til min barmarkstrening i år fikk jeg da vi møtte Greåker i semifinalen. For jeg tapte alt for mange dueller mot Martin Kvisvik, og da bestemte jeg meg for at nå skal jeg bli enda sterkere i kjernemuskulaturen. Så det motiverer meg litt sånn, at neste år skal jeg ikke tape de duellene mot han.

LES OGSÅ: – Må være ordentlig interessert

I tillegg er en plass i VM-troppen ekstra motivasjon for sarpingen.
– Det sitter i hodet, så det gjelder å krige på å bevise at man vil noe der. Det vil jo alle som er med i diskusjonen, da må man jo vise det og. 


Om en måneds tid skal vi følge opp Patrick, og se hvordan det går for Sarpsborgs kaptein under sommertreningen. I løpet av den nærmeste tiden skal også vi ta tempen på et par andre profiler på landslaget under deres barmarkstrening. 

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.