Greåker mot seriegull

7O8A4497
Det var fullt hus i Rommenhallen fredag kveld, da Greåker tok et godt grep om seriegullet etter en viktig borteseier mot Sveiva. 

De første hundre tilskuerne var på plass allerede halvannen time før kamp i Rommenhallen,  og det er lite tvil om at det er noe ekstra som skjer denne fredag kvelden. Kampen starter friskt og begge lag er ivrige etter den første scoringen. Begge lag veksler på å ha initiativet men det er gjestene som skaper de beste mulighetene i starten, og de tar også ledelsen da Nils Jadelind byr på et kunstnummer etter åtte minutter. Sveiva bruker to minutter å skape balanse i regnskapet da Billy Persson fyrer av fra distanse og ballen går via bortelagets spillere og finner nettmaskene. Hjemmelaget er best etter scoringen men gjestene fra Østfold er langt fra ufarlige da de er på visitt i Sveivas sone. Akkurat da perioden ser ut å ende uavgjort finner Jørgen Syrrist en luke på første stang og sender gjestene i garderoben med 2-1 ledelse. 


7O8A4087
Rommenhallen var fylt til bredden fredag kveld, 475 tilskuere var på plass på toppoppgjøret.


Den andre perioden starter med press fra Sveiva og de skaper flere muligheter, men Anders Bøckmann Olsen er fint med i Greåkers mål. Midt i Sveivas press er det gjestene som øker sin ledelse til 3-1. Sveiva jakter videre etter reduseringen og smeller ballen i tverrligger minuttet etter scoringen. Spillet jevner seg ut noe, og begge lag er ivrige offensivt og det er flere sjanser begge veier. Åtte minutter ut i perioden får endelig Sveiva utdeling, Patrick Martinsen finner rom på første stang fra skrå vinkel. Gleden blir kortvarig for halvannet minutt etter tar Arvid Wibring Lindqvist tak i ballen og hamrer inn 4-2 for gjestene. Da Cato Glenge også øker til 5-2 bare 28 sekunder senere velger Sveiva å bytte målvakt og Einar Helgerud kommer inn istedenfor Kristoffer Östergren. Med fem minutter igjen av perioden ryker gjestene på en utvisning og da bruker Sveiva minuttet på å redusere til 5-3, Kristoffer Bakke finner Christoffer Øistad som hamrer inn ballen. Nok en gang ser det ikke ut å bli flere scoringer, men så varter Lars Erik Torp opp med en vakker lobb over Helgerud og setter 6-3. Sveiva gir seg ikke og med tre sekunder igjen reduserer de til 6-4 etter et langskudd fra Marcus Gustafsson, og svensken skaper håp foran den siste perioden.

7O8A4292
Greåker jubler for en av fire scoringer i midtperioden.


Greåker sender innpå ungguttene Andreas Grønli og Sander Fauskanger direkte i starten av den tredje perioden, friskt av serielederne. Tre minutter i perioden øker de også til 7-4, Torp finner Jadelind som overlister Helgerud. Sveiva svarer med en minst like fantastisk scoring da Gustafsson finner Kristoffer Bakke som varter opp med en backhand-volley som Bøckmann Olsen er sjanseløs på. Det er jevnt og spennende, og tidvis bølger spillet frem og tilbake med en herlig nerve. Halvspilt er det hjemmelaget som ligger på for å en ny redusering og har bud på flere mål. I sluttminuttene er det stor nerve og begge lag kjemper hardt om hver eneste ball. Sveiva ryker på en utvisning på tampen, til store protester og Greåker får en god mulighet å spikre den siste spikeren i kista. Den sjansen tar de vare på og Martin Lilleby hamrer inn 8-5 med 35 sekunder igjen av kampen.

Tror det blir gull
Nils Jadelind ble kåret til gjestenes beste spiller og scoret to pene mål i seriefinalen.
– Det her var «gött». Det var en utlading.  Jeg var spent før kampen, men så fikk vi noen mål og da slapp det. Rekkene begynner å sitte nå og vi har begynt å finne flyten, sier han til Assisten.

Nå tror den tekniske vingen at det blir edelt metall på østfoldingene, og det kan fort bli en spennende kamp i siste runde mot regjerende mesterne Slevik.
– Nå tror jeg det blir gull, det var det vi kom hit for å legge tilrette for. Jeg håper at vi kan sikre gullet allerede neste kamp mot Tunet, men ellers får det bli mot Slevik.

22-åringen kom fra 1.divisjonsklubben Halmstad i Sverige, og har funnet seg vel tilrette i Greåker.
– Jeg trives godt, bedre enn forventet. Det gir jeg guttene på laget mye av æren for.

Patrick Martinsen var best på hjemmelaget og var ordknapp etter at gulldrømmene blitt knust.
– Nå er det tungt og jeg sliter med å finne ord. Det her var det verste som kunne skje, sier en skuffet Martinsen. 

Sveiva førte store deler av kampe men klarte ikke å omsette sine sjanser, og bakover ble til tider vel enkelt for gjestene å skape sjanser og score mål.
– Vi blir straffet hardt da vi gjør personlige feil og slurver, og slipper inn enkle mål. Det er sånn det er i innebandy.

Sveiva-Greåker 5-8 (1-2,3-4,1-2)
Rommenhallen, 475 tilskuere

0-1 (07.42) Nils Jadelind (Martin Lilleby)
1-1 (10.14) selvmål
1-2 (19.39) Jørgen Syrrist (Niklas Nordh)

1-3 (24.55) Nordh (Arvid Wibring Lindqvist)
2-3 (28.00) Patrick Martinsen (Andreas Næss Valbye)
2-4 (29.37) Wibring Lindqvist (Martin Isnes Kvisvik)
2-5 (30.05) Cato Glenge (Jonas Bøckmann)
U2 (34.40) C. Glenge (ulovlig dytt)
3-5 (36.09) Christoffer Øistad (Kristoffer Bakke) spill 5 mot 4
3-6 (39.42) Lars Erik Torp (Lilleby)
4-6 (39.57) Marcus Gustafsson (Bakke)
4-7 (43.01) Jadelind (Torp)
5-7 (44.19) Bakke (Gustafsson)
U2 (45.23) Christer Søtorp (slag)
U2 (57.34) Casper Sletten (slag)
5-8 (59.25) Lilleby (Torp) spill 5 mot 4
U2 (59.34) Bakke (hardt spill)
Skudd: 29-18 (9-6,12-6,8-6)

Dommere: Kristoffersen/Olsen

Sveiva

Kristoffer Östergren


Billy Persson, Christoffer Øistad

Sindre Bjerknes
Brage Harby, Sindre Palving

Patrick Martinsen, Marcus Gustafsson
Andreas Næss Valbye
Andreas Sletten, Kristoffer Bakke

Than Tran Minh, Joakim Nguyen
Felix Elfstrand

Fredrik Rognlien, Casper Sletten

På benken fra start: Einar Helgerud (mv), Eivind Bjørnseth, Victor Ekestubbe, Per Christian Brath

Greåker

Anders Bøckmann Olsen

Martin Kvisvik, Jørgen Syrrist
Arvid Wibring Lindqvist
Niklas Nordh, Christer Søtorp

Michael Helgesen, Kenneth Skistad

Martin Lilleby
Lars Erik Torp, Nils Jadelind

Stian Larsen, Emil Rogne
Jonas Bøckmann
Cato Glenge, Martin Rogne

På benken fra start: Anders Sahlin (mv), Andreas Grønli, Sander Fauskanger, Henrik Grønli

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.