Sveiva snudde og vant

IMG 4381
Det ble akkurat så jevnt og spennende i toppkampen mellom Slevik og Sveiva som tippet på forhånd, og akkurat som i forrige oppgjør var det Sveiva som trakk det lengste strået. 


Det kommer to utvisninger det første minuttet og det gir bølgende spill med et par sjanser til begge lag. Kampen er ekstremt intensiv de første fem minuttene og det er to lag som virkelig vil vinne. Det er mye vilje og litt nerve som gir en del slurv i begge deler av banen. Halvveis i perioden kommer dagens første scoring, den er det hjemmelaget som står for da Christoffer Hansen fullfører en kontring for Slevik. To minutter etter er det likt i målprotokollen da Kristoffer Bakke utligner på tennis, det etter at Slevik hatt en kjempemulighet i angrepet før. Det vanvittige tempoet daler mot slutten av perioden og Slevik tar over mer og mer, men noen flere scoringer kommer ikke i åpningserioden.


IMG 4302
Sveivas Billy Persson var en av banens absolutt beste i toppkampen. 


Den andre perioden blir langt roligere i starten og det er avventende spill i store deler av de første fem minuttene. Først da Sveiva får en spiller utvist tar det fyr og Sleviks Thobias Hjorth ser til at et blir 2-1 på tavlen. Da Thomas Stræte dobler ledelsen et par minutter senere ser det tungt ut for gjestene Sveiva. Gutta fra hovedstaden sliter med å henge med etter de to scoringene og bare en god Kristoffer Östergren holder Sveiva inne i kampen med flere viktige redninger. Da går det som det pleier, midt i en god periode for Slevik kontrer Sveiva inn reduseringen til 3-2 da Per Christian Brath hamrer opp ballen i krysset. Bare halvminuttet senere kommer også 3-3 som et brev på posten da en småsyk Sindre Bjerknes finner nettmaskene og blåser liv i spenningen. Nå er det gjestene som kjører kampen og skaper flere muligheter da hjemmelaget blir stressede og slurver. Vegard Tvete varter opp med flere gode redninger mot slutten av perioden og Slevik er litt heldige som ikke ligger under til andre pause. 


IMG 4440
Det ble en tung dag på jobb for Johan Åhlberg og Slevik. 


Den tredje perioden blir jevnt og spennende og i starten er det sjanser begge veier. Sveiva har fått selvtillit av scoringene og nå sliter Slevik med et hardt jobbende bortelag. Da Slevik ryker på en utvisning etter åtte minutter varter Sveiva opp med et vakkert mål i overtall og da Marcus Gustafsson fyrer av fra distanse 17 sekunder senere har gjestene seiersvitring. Den forsterkes kraftig av et Slevik som ikke får till allverden, og stort sett hele tiden treffer et Sveiva-bein da de skyter. Begge lag går knallhardt inn i de fleste duellene og til tider er det helt "ville vesten" utpå banen. Slevik blir alt mer desperate og tar ut målvakten med to minutter igjen, men Sveiva holder unna og vinner med 5-3 etter en sterk snuoperasjon. 


Jevnt mellom Sarpsborg og Sandnes

Det ble jevnt og spennende mellom Sarpsborg og Sandnes der kontringssterke gjester var effektive og gjorde livet surt for østfoldingene. Etter to målrike perioder er det Sandnes som er i ledelsen da det står 7-8 på tavlen i Skjeberghallen. I den tredje perioden scorer Sarpsborg tre mål på et minutt og fire sekunder og snur kampen, det ender til slutt 12-9 til sarpingene etter en underholdende kamp. KAMPFAKTA

Tunet vant som ventet mot bunnlaget Bækkelaget på bortebane. Etter den første perioden så det ut å bli en enkel reise, men Bækkelaget kjempet godt og blåste liv i spenningen. Men Tunet kunne til slutt vinne med 8-6.  KAMPFAKTA

Slevik-Sveiva 3-5 (1-1,2-2,0-2)
Gressvikhallen, 264 tilskuere
U2 (00.15) Brage Harby (feil avstand)
U2 (01.10) Johan Åhlberg (ulovlig dytt)

1-0 (09.53) Christoffer Hansen (Morten Bye)
1-1 (12.09) Kristoffer Bakke (Sindre Palving)
U2 (12.27) Fredrik Rognlien (låsing av kølle)
U2 (26.53) Per Christian Brath (obstruksjon)
2-1 (27.17) Thobias Hjorth (Thomas Stræte) spill 5 mot 4

3-1 (29.40) Stræte (Ryan Halldén)
3-2 (33.05) Brath (Patrick Martinsen)
3-3 (33.38) Sindre Bjerknes (Christoffer Øistad)
U2 (37.32) Than Tran Minh (ulovlig dytt)
U2 (42.41) Harby (låsing av kølle)

U2 (48.19) William Andersson (ulovlig dytt)
3-4 (48.30) Christoffer Øistad (Patrick Martinsen)
3-5 (48.47) Marcus Gustafsson (Bakke)

U2 (54.11) Palving (holding)
Skudd: 21-24 (8-5,6-9,7-10)
Dommere: Johansen/Monge

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.