Tunet vant målfesten

7O8A9679
Det ble som vanlig målfest da Tunet fikk besøk av Akerselva, en kamp som ble preget av en stygg skade i åpningsminuttet.


Siste kamp før landslagspausen, Tunet møter Akerselva. Bortelaget har slitt mye i det siste men har hatt en tendens til å heve seg når de møter de beste. Allikevel gir jeg hjemmelaget favoritt stempelet i kveld selv om de også er litt opp og ned.

Kampen blir bare minuttet gammel før det skjer en ulykke her. Frederik Nilsen havner uheldigvis inn i en takling og benet ser ut til å brekke rett av. Det må nødvendigvis bli en utsettelse på kampen og vi venter på ambulanse som blir tilkalt og kommer også raskt. Vi håper det ikke blir lenge til vi ser unggutten til Tunet igjen og ønsker god og rask bedring. Samtidig er det vel på tide å få en diskusjon rundt dette med skader. Bør det være medisinsk personell til stede på kampene i eliteserien? Det spilles tross alt mange kamper i veldig trange haller i Norge og det kan bli andre og verre skader?

LES OGSÅ: Stygg skade stoppet kamp

Vi starter opp igjen en time forsinket og begge lag fyrer av. Det går fort og sjansene kommer på løpende bånd begge veier. Litt rot bak Akerselvas mål og straffen utdeles kontant, 1-0 Tunet etter scoring av Ole Martin Skau Jansson. Tunet dobler litt senere Når Axel Wallin får fulltreff fra distanse. Så flytter vi til andre halvdelen der er Akerselva på hugget og reduserer først, men minuttet etter det er det like langt og tavla viser 14 minutter. Det smeller friskt i duellene og vi er nære grensen for hva som er tillatt, men ikke lenge, Akerselva får overtall etter 16 minutter. De spiller bra men får bare til en avslutning som igjen gir hjemmelaget en kontring og den ender i straffe. Anders Øvereng er sikker og Tunet er tilbake i ledelsen 3-2. Tunet holder unna men rett etter at de er fulltallige kontrer Akerselva og Hans Roar Wilhelmsen er like sikker 3-3. Så får Tunet frislag omtrent på midtstreken og den klinker Martin Kjellemar rett i kassa, dermed går hjemmelaget i garderoben med ledelse 4-3.


7O8A9576
Martin Kjellemar var tilbake for Tunet og scoret i comebacket. 

Midtperioden blir likedan, Tunet øker tidlig til 5-3, men det varer i omtrent to minutter så har Akerselva satt 5-5 i løpet av 21 sekunder og vi er tilbake til start. Vi er på vei mot en målorgie og man må spørre seg om hvor er forsvarene og keeperne, kom de ikke ut av garderobene? Det bølger videre i et forrykende tempo, så sitter samarbeidet mellom Ole og Ole og Skau Jansson setter 7-5, samtidig får Tunet overtall og 15 sekunder senere er det 8-5. Akerselva svarer enda raskere og 8-6 kommer bare 12 sekunder etter. Det stopper ikke ennå, ny redusering etter 13 minutter blir da til 8-7 og nå roer det seg litt med scoringene men ikke lenge. I det 17. minuttet setter Tunet to kasser til og perioden ender med ledelse 10-7. Det har blitt såpass hett utpå banen nå at dommerne kaller til seg kapteinene for å roe lagene litt, så går vi til pause. 

Siste periode er i gang og Tunet finner nettet allerede etter 27 sekunder, 11-7. Klarer Akerselva å svare enda en gang? Joda, halvminuttet etter reduserer de til 11-8. Tempoet roes ned og Tunet holder på ballen, så eksploderer de og ungguttene deres kombinerer med klikk-klakk spill og Philip Laasonen kan sette 12-8, nå har det gått straks seks minutter av tredjeperioden. Selv om Akerselva ikke gir opp er det Tunet som kontrollerer mot slutten og de gir seg når det gjenstår 11 sekunder, da sitter den siste som gir slutt sifrene 15-8 og tre poeng. 


KAMPFAKTA Tunet-Akerselva

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.