Slevik snudde i siste liten

IMG 1689
Close but no cigar. Sarpsborg så lenge ut til å vinne lokaloppgjøret mot Slevik, men anført av Thomas Stræte klarte Slevik å snu kampen i den tredje perioden.

 

Publikum i Skjeberghallen rekker nesten ikke å sette seg ned før det smeller i nota. Sarpsborg nye tsjekker Jan Kralik stjeler ballen og skyter og på returen dukker Timmy Sedin opp og ordner 1-0 etter fem sekunder. Sjokket for gjestene blir enda større da Lasse Schie scorer fra egen banehalvdel før det har gått tre minutter. Slevik setter hjemmelaget under et enormt press og skaper massevis av sjanser men Markus Jelsnes stenger igjen målet. Først etter ni minutter klarer William Andersson å overliste Jelsnes og reduserer til 2-1. Kampen jevner seg noe ut etterhvert og etter kvarteret blir det skikkelig grinete og de siste fem minuttene er vi vitne til et skikkelig lokaloppgjør med knalltøffe dueller.

IMG 1175
Tsjekkeren Jan Kralik viste seg opp for sitt nye hjemmepublikum allerede etter fem sekunder.


Den andre perioden blir langt jevnere enn store deler av den første. Sarpsborg er mere med og begge lag skaper sjanser i en kamp som er relativt åpen og spillet bølger til tider frem og tilbake. Det er ordentlig grinete og er det mulig å smelle på litt ekstra så gjør spillerne det. Vegard Tvete som hadde en dårlig start på kampen, spiller opp seg kraftig i midtperioden og det drøyer først til kvarteret er spilt før det kommer et nytt baklengs da Fredrik Gjødalstuen finner en luke bak Tvete. Slevik setter press på Sarpsborg men det drøyer helt til det gjenstår 11 sekunder før reduseringen kommer. Thomas Stræte er frempå på en retur og ser til at lagene går til pause på stillingen 3-2 til Sarpsborg.

IMG 1612
Thomas Stræte lå bak fem scoringer på rad i den tredje perioden og avgjorde uten tvil kampen.


I den tredje perioden er det liten tvil om at Slevik har tenkt å klatre i fatt i målprotokollen. Men på tross av et godt press er det Patrick Hjemgård som banker inn 4-2. Halvveis i perioden kommer en redusering og i løpet av seks minutter har Thomas Stræte med to scoringer og en assist snudd kampen for gjestene. På slutten setter han opp Johan Åhlberg, som hatt en kamp der de fleste skudd havnet utenfor stolpene, et par ganger og ser nærmest på egen hånd til at de tre poengene blir med i bagasjen hjemover for Slevik.

– Jævli surt
Sarpsborgs kaptein Patrick Hjemgård er naturligvis meget skuffet etter kampen.
– Det her var jævli surt. Vi glemmer (Thomas) Stræte litt i et par bytt og det er nok, for det er en god spiller, sier Hjemgård til Assisten.

Utligningen til 4-4 kom med under fem minutter igjen og det endte til slutt med 7-4 til Slevik.
– De fikk et par mål da vi måtte løfte laget på slutten, og da rinner det ifra. Jeg føler at vi gjør en bra kamp og det gjorde vi mot Tunet sist og. Vi har vist at vi kan matche de beste lagene og slår bra i fra oss.

Matchens store profil da de dro seg sammen var uten tvil Thomas Stræte som la bak de fem scoringene Slevik scoret i den siste perioden.
– Deilig. De forsvarer seg bra og selv om vi skaper masse sjanser scorer vi ikke, så det er noe vi må trene på og bli bedre på fremover om vi skal være med og krige om seriegull, slår matchvinneren fast.

Han var langt fra fornøyd med det Slevik presterte før det snudde helt på slutten.
– Vi virker litt ufokuserte. Det blir litt halvveis til tider og det synes jeg er veldig irriterende. Men det var deilig at det løsnet til slutt.

Tunet vant tøff bortekamp
Sandnes kjempet godt men klarte ikke å stoppe Tunet i dagens andre oppgjør. Anført av Ole Mossin Olesen og Ole Martin Skau Jansson vant Tunet 5-3 i Sandnes. KAMPFAKTA


Sarpsborg-Slevik 4-7 (2-1,1-1,1-5)
Skjeberghallen, 265 tilskuere
1-0 (00.05) Timmy Sedin (Jan Kralik)
2-0 (02.37) Lasse Schie (Sivert Østerås)
U2 (03.37) Marcus Hamrin (liggende spill)
2-1 (08.58) William Anderson (Eskil Gagnås)
3-1 (34.44) Fredrik Gjødalstuen (Samuel Magnusson)
3-2 (39.49) Thomas Stræte (Johan Åhlberg)
U2 (42.41) Thobias Hjorth (ulovlig dytt)
4-2 (46.27) Patrick Hjemgård (Østerås)
U2 (47.00) Johan Åhlberg (ulovlig dytt)
4-3 (51.16) Stræte (Andersson)
4-4 (55.30) Hjorth (Stræte)
4-5 (57.08) Stræte (ua)
4-6 (58.40) Åhlberg (Stræte)
4-7 (59.29) Åhlberg (Stræte)
Skudd: 18-35 (4-12,11-10,3-13)

Dommere: Johansen/Monge

Sarpsborg

Markus Jelsnes

Lasse Schie, Sivert Østerås
Jan Kralik
Timmy Sedin, Patrick Hjemgård

Jonas Pettersen, Ådne Øvereng

Marcus Hamrin
Fredrik Gjødalstuen, Samuel Magnusson

Jørgen Isak Kristiansen, Lasse Haagensen
Tobias Brevik

Magnus Jarberg, Mario Berntsen

På benken fra start: Mathias Kristiansen (mv), Truls Hauge, Kristian Holme, Martin Ludvigsen

Slevik

Vegard Tvete

William Andersson, Jonas Gustavsen

Thomas Stræte

Johan Åhlberg, Eskil Gagnås

Daniel Eriksson, Jan Karlsson
Thobias Hjorth
Morten Bye, Ryan Halldén

Jens Alexander Jørgensen, (Stræte)

Kristian Skaftnes

Anders Hansen, Christoffer Hansen

På benken fra start: Marius Stiansen (mv), Stian Jensen, Mathias Rangjord, Eirik-Mathias Bjørnø Johnsen, Daniel Amundsen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.