Sarpsborg med sterk borteseier

7O8A8344
Sarpsborg slo Tunet for andre gang denne sesongen og tok en viktig seier i jakten på fjerdeplassen.


Ny kamp i eliteserien for herrer, Tunet har Sarpsborg som motstander i kveld. Sarpsborg vant første kamp i årets sesong, klarer de å gjenta det?
 

Etter en noe rotete start av begge lag kontrer Sarpsborg inn ledelse 1-0 Av Marcus Hamrin. Tunet setter opp farta og tar et visst grep om kampen og Markus Jelsnes viser redninger fra øverste hylle, men må til slutt kapitulere for et knallhardt skudd i nettaket fra Ole Martin Skau Jansson og det er 1-1. Det er jevnt nå og det smeller litt ampert rundt på banen. Så glemmer Tunet å spille forsvar og det utnytter Sarpsborg, tilbake i ledelsen 2-1 etter 14 minutter. Gjestene får overtall litt senere men får ikke stort ut av det. I det 18 minuttet er det Tunet som får overtall i fem minutter, Sarpsborgs spiller får for farlig spill. Tunet presser for utlikning til pause men Sarpsborg holder unna og sirenen går.

Tunet i overtall i over tre minutter i starten av den andre perioden men klarer ikke å få ballen forbi Markus Jelsnes som storspiller bakerst hos Sarpsborg. Det er høyt tempo og en del rot igjen med mange avblåsninger og diskusjoner. Tavla viser ni minutter når Skau Jansson setter inn Tunets andre mål også. Minuttet senere har hjemmelaget igjen overtall og det blir til ledelse 3-2. Sjefen sjøl, Ole Mossin Olesen på en perfekt pasning fra Axel Wallin. Sarpsborg svarer før minuttet er passert og vi er like langt igjen. Men nå snur det. Sarpsborg får to overtall etter hverandre og scorer i begge. Dermed er gjestene i ledelsen med to mål når det igjen er pause. 

Siste periode tar av, Sarpsborg best ut med en tidlig scoring og 6-3. Så kommer Tunet, og det fort. I løpet av fire minutter har de utliknet og har grep og fart om kampen. Sarpsborg sliter seg tilbake i kampen og til slutt får de lønn for strevet, 7-6. Det kjempes knallhardt for alle baller og det er sjanser i fleng begge veier. Tre minutter gjenstår når Timmy Sedin fyrer av fra midtbanen og den går i mål, gjestene leder nå 8-7 og Tunet setter enda mer fart på for redusering. Setter keeper på benken men han må inn igjen på frislag til Sarpsborg. Ballen lempes høyt og langt og der er Patrick Hjemgård, får kontroll og vipper lekent over benet til Mathias Soini. Setter dermed punktum med 9-7 og tre poeng er sikret. Går også forbi Tunet på tabellen opp på en fjerdeplass.

Straffer avgjorde i Fredrikstad

I Fredrikstad kunne hjemmelaget ta ledelsen med minuttet igjen til pause, men gjestene Bækkelaget reduserte bare 39 sekunder senere og lagene gikk i garderoben med 1-1.

Drøyt halvveis i den andre perioden ga Stian Setterberg Fredrikstad ledelsen, i en periode de dominerte kraftig og kunne gå til den siste pausen med 2-1 ledelse.

Fem minutter ut i tredje periode kommer utligningen for gjestene, som presser Fredrikstad i jakt på en ny scoring og de tre poengene. Det blir ingen flere scoringer i kampen og en poeng hver til lagene og en ekstrapoeng i potten i straffekonkurranse. Der bommer Bækkelaget på sine fire første straffer ,og da Fredrikstad scorer på to av fire tar de ekstrapoengene etter scoringer fra de to ungguttene Samuel Hellström og Mathias Wågbø.

KAMPFAKTA Tunet-Sarpsborg
KAMPFAKTA Fredrikstad-Bækkelaget


NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.