Sveiva på tabelltopp

7O8A7270
Det ble ingen overraskelser da eliteserien sparket i gang lørdag. Sveiva overtok serieledelsen etter storseier over Sandnes i Rommenhallen.


Sveiva og Sandnes «sparker» igang andre halvdel av serien. Setter hjemmelaget som favoritter men kan det bli en overraskelse? Vi får snart svaret.

Det starter temmelig rolig og fortsetter med det frem til det har gått ni minutter. Da åpner Sindre Palving Sveivas målkonto i 2018 med en retur, 1-0 til hjemmelaget. Når tavla viser drøye minuttet senere står det 3-0 til Sveiva og nå har de fått litt bedre fart i laget også. Sandnes sliter med å etablere seg i angrep og det blir spede forsøk og avslutninger. Sveiva får straffe etter 13 minutter men klarer ikke å få ballen i mål hverken på den eller i overtallet og med det blir det pause.

Sveiva har kontrollen i midtperioden. Vi må litt over midtveis før de igjen øker, da er det 4-0. Tempoet er dårlig, men Sandnes gjør ikke stort for å få til mye konstruktivt, det blir mye lange og høye pasninger som ender i ingenting. Gjestene får overtall når Sveiva roter i bytte og får reduseringen like etter at Sveiva har kontret inn et mål først, dermed står det 5-1. De siste fire minuttene øker lagene tempoet og da er det Sveiva som kommer til sjanser, først er det Sindre Palving som øker til 6-1 og med 30 sekunder igjen i overtall er det Kjetil Hammerstad som setter pauseresultatet til 7-1.

Tempomessig er det ingen større forskjell i starten på siste periode. Sandnes treffer endelig på en kontring og reduserer til 7-2. Så snur det og Sveiva kontrer tilbake og da er det 8-2. Etter seks minutter får hjemmelaget overtall som de ikke omsetter denne gangen heller, men med Sandnes i full styrke igjen kommer 9-2. Det blir noe mer tenning når det gjenstår åtte minutter og endelig blir det litt trøkk. Sandnes får overtall og med fire minutter igjen setter de 9-3 i overtall. Sveiva roer ned etter dette men klarer allikevel å fastsette resultatet til 10-3. Ingen stor kamp dette men Sveiva kjører videre i toppen av tabellen med tre nye poeng. Sandnes skal til Østfold imorgen, der venter en ny tøff motstander i Slevik, vi ønsker lykke til.

Dahl med storseier i returen
Slevik hadde som ventet full kontroll på oppgjøret mot Grei. Selv om gjestene var effektive de få ganger de fikk målsjanser kunne de regjerende mesterne vinne komfortabelt med 17-5.

Akerselva hadde kontroll på oppgjøret med Haugerud og tok tre viktige poeng i jakten på sluttspill etter 8-3 seier.

Gjelleråsen fortsatte seiersmarsjen og klatret forbi Sandnes opp på sjetteplass med 5-2 seier over jumbo Bækkelaget. 


KAMPFAKTA Sveiva-Sandnes
KAMPFAKTA Slevik-Grei
KAMPFAKTA Akerselva-Haugerud
KAMPFAKTA Gjelleråsen-Bækkelaget


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.