Favorittene innfridde

7O8A7645
De tippede favorittene trengte tid for å komme igang, men det ble etterhvert som ventet i dagens runde av eliteserien for menn. 


Ny tøff kamp for Gjelleråsen som har Sarpsborg som motstander i dag. Lagene spilte jevnt ifjor, men i år har Sarpsborg så langt vært et bedre og mer stabilt lag enn hjemmelaget.

Holder nok en liten knapp på borteseier i dag.


Rolig start på kampen frem til tre minutter, da tar hjemmelaget ledelsen 1-0 ved Eivind Brandeggen. Da tar vi av, og det går unna begge veier. Hjemmelaget styrer og har ballen mye, mens gjestene er giftige i kontringsspillet. Spillet blir hardere, det takles med solid trøkk og når Gjelleråsen øker til 2-0 med en backhand mellom egne ben av Erlend Bjerknes tar Sarpsborg grep. Setter opp tempoet og kommer til flere bra avslutninger, og til slutt redusering. Med to og et halvt minutt igjen får Marcus Hamrin åpent mål i kontra og vi går til pause på 2-1 til Gjelleråsen.


Midtperioden starter med et bra og Sarpsborg får overtall i det første minuttet, det ender i spill fire mot fire. Gjelleråsen holder på ballen til de er fulltallige og starter rotet. Med 15 sekunder igjen får Sarpsborg straffe, som Sander Owren med en zorro sikkert setter i mål og vi er like langt. 

Sarpsborg får tenning og setter et knallhardt press hjemmelaget som får mer enn nok å gjøre i forsvar. Halve kampen er forbi og lagene bytter, nå kjører Gjelleråsen. Men det har blitt grinete her og man tar i litt for hardt noen ganger. Det blir nytt overtall til gjestene og denne gangen omsetter de og tar ledelsen, 3-2 etter 17 minutter. Gleden blir kortvarig, syv sekunder senere banker Gjelleråsens debutant Thomas Zaal ballen i mål og tilbake til start, 3-3. Sarpsborg får overtall mot slutten men klarer ikke å omsette denne gangen, dermed blir det en spennende siste periode her i Lihallen.


Sarpsborg kommer best ut i siste periode, skaper flere sjanser, og når Patrick Hjemgård tar kjøkkenveien er gjestene tilbake i ledelsen 4-3. Ikke lenge etter er han der igjen og kriger inn en retur foran mål og det står 5-3. Gjelleråsen tar timeout og kommer sterkt tilbake. så braker de sammen på midten og det følger en lang periode med flere spillere ute til hvile. Gjelleråsen spiller fem mot tre en god stund og de peprer Sarpsborgs forsvar som nekter å slippe ballen forbi. De klarer å holde unna og har to store muligheter til å øke ledelsen. Alt går fort her nå og det smeller kraftig i alle dueller og dommerne får sitt å stri med. Sarpsborg tar timeout etter kvarteret og det ser ut til å hjelpe, ny kontring og Hamrin igjen i tomt bur til 6-3. Gjelleråsen presser på med alt de har og får en redusering med 43 sekunder igjen, men nærmere enn det kommer de ikke. Sarpsborg kan dra hjem med 3 poeng etter en knallhard bortekamp som de vinner 6-4.

Startproblemer for favorittene
Slevik hadde problemer å få fart på sakene i dagens kamp mot Bækkelaget. En bølgende første periode ga en noe overraskende ledelse for gjestene, men Slevik viste nok en gang hvorfor de er et av Norges beste lag da de snudde kampen og vant komfortabelt med 14-7.

Akerselva slet også i starten av kampen mot Grei, men en sen scoring i den første perioden tente hjemmelaget som raskt i den andre perioden avgjorde kampen. 8-3 seieren gjorde at man klatret forbi Gjelleråsen på tabellen og opp på sluttspillplass.

KAMPFAKTA Akerselva-Grei
KAMPFAKTA Slevik-Bækkelaget

KAMPFAKTA Gjelleråsen-Sarpsborg

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.