Kriget Slevik i senk

7O8A4745
Sveiva kriget de regjerende mesterne Slevik ut av stilen, og vant sin åttende strake kamp for sesongen foran 371 tilskuere i Rommenhallen. 


Begge lag skaper farligheter allerede i første bytt men scoringene uteblir. Sveiva skaper flere store sjanser de første minuttene men Vegard Tvete holder buret rent. Spillet bølger frem og tilbake og det fortsettes å skapes muligheter. De første ti minuttene er Sveiva nærmest og har bland annet et skudd i stolpen. 11 minutter inn i perioden kan hjemmelaget endelig juble etter en flott kontring, ballen havner til slutt hos Sindre Bjerknes som overlister Tvete. Med syv minutter igjen av perioden får Slevik sjansen i overtall, og den utnytter Slevik da Morten Bye blir satt opp i slottet og utligner. Slevik er bedre med etter scoringen, men det er Sveiva som igjen tar ledelsen i det 18. minuttet da Brage Harby for andre gang i kveld setter opp Bjerknes da Sveiva kontrer. Det blir periodens siste scoringer og lagene går i garderoben med 2-1 ledelse for hjemmelaget Sveiva. 


7O8A4657
Sindre Bjerknes scoret fire ganger og var en sterk bidragene årsak at Sveiva slo Slevik.
 


Sveiva får en drømmestart på den andre perioden og allerede etter minuttet kommer 3-1, da Andreas Næss Valbye finner nettmaskene. Slevik velger å ta sin timeout allerede etter halvannet minutt og hovedtrener Pål Unnfoss gjør taktiske forandringer for å få stoppet Sveiva. Slevik kriger seg sakte men sikkert inn i kampen igjen, men de sylkvasse kontringene til Sveiva får de ikke stopp på. Fem minutter ut i perioden stjeler hjemmelaget ballen og Bjerknes prikker inn 4-1, hans tredje mål i kampen. Det kjempes hardt i duellene og det gjør også at det blir litt mer grinete på banen. Sveiva får et overtall midtveis i perioden men de klarer ikke å utnytte sjansen, et par minutter senere får de prøve seg på ny, men ballen vil ikke inn. Isteden er det Billy Persson som på egen hånd tråkler seg igjennom da utvisningen er over og banker inn 5-1. Slevik jakter redusering og det er bra temperatur i kampen, så hett at det blir en dobbelutvisning. Spill fire mot fire liker Slevik og får bra uttelling, for i løpet av 39 sekunder scorer de to mål signert Ryan Halldén og Daniel Eriksson. Det blir ingen flere scoringer i midtperioden og lagene går til pause med 5-3 ledelse til Sveiva. 


7O8A5132
Nysigneringen Brage Harby hadde fem poeng i toppkampen.


Gjestene fra Østfold må ha flere scoringer og kommer ut i hundre i den tredje perioden, og matcher sine stjernespillere hardt. De har flere bud på scoringer men Einar Helgerud gjør en bra kamp i Sveiva-målet. Det er en del nerver ute og går nå, og begge lag stresser hverandre til personlige feil. Seks minutter ut i perioden ryker gjestene på en utvisning, men den klarer de ikke å utnytte før de selv ryker på en. Slevik får et kort overtall, men selv om de har flere sjanser klarer de ikke å omsette sjansen. Rett etter overtallet har Sveiva en gigantmulighet men målene uteblir de ti første minuttene av perioden. Med seks minutter igjen ser det tungt ut for Slevik, og Sveiva har flere gode muligheter å kontre uten at de får det helt å stemme. Da byr isteden Thomas Stræte på noen delikate dragninger og vender ut og inn på hjemmelagets forsvar og kliner ballen i bortre krysset. 5-4 og duket for en spennende avslutning i Rommenhallen. Temperaturen i hallen var høy fra før av og nå koker det fullstendig. Sleviks press gir Sveiva muligheten å kontre, men effektiviteten fra starten av kampen mangler. Men med to minutter igjen kan hjemmelaget slippe jubelen løs, for da kommer scoringen. Slevik slurver og gir bort ballen da de tatt ut målvakten. Sveiva holder ballen i Sleviks sone og plutselig er det Harby frempå og snurrer opp forsvaret til gjestene og banker ballen i nettaket. 18 sekunder senere setter Bjerknes punkt for spenning og gjør 7-4 i åpent mål, og vondt blir verre for gjestene da Harby setter 8-4 minuttet etter. Sveiva vinner og tar sin åttende strake seier og påfør de regjerende mesterne sitt første tap for sesongen. 

Slo Gjelleråsen borte
I Lihallen snudde kampen frem og tilbake mellom Gjelleråsen og Fredrikstad. Til slutt kunne Fredrikstad stikke av med seieren og de tre poengene etter 8-7 seieren. 

Sveiva-Slevik 8-4 (2-1,3-2,3-1)

Rommenhallen, 371 tilskuere
1-0 (11.14) Sindre Bjerknes (Brage Harby)
U2 (13.03) Frikk Bruland (hardt spill)

1-1 (14.35) Morten Bye (Ryan Halldén) spill 5 mot 4
2-1 (17.32) Bjerknes (Harby)
3-1 (21.04) Andreas Næss Valbye (ua)
4-1 (24.56) Bjerknes (ua)

U2 (29.32) Halldén (feil bytte)
U2 (32.46) Vegard Tvete (hardt spill)
5-1 (34.59) Billy Persson (ua)
U2 (35.34) Jonas Gustavsen (hardt spill)
U2 (35.34) Bruland (hardt spill)
5-2 (36.13) Halldén (Thomas Stræte) spill 4 mot 4

5-3 (36.52) Daniel Eriksson (Johan Åhlberg) spill 4 mot 4
U2 (46.08) Bye (slag)
U2 (47.39) Kristoffer Bakke (slag)

5-4 (54.02) Stræte (Åhlberg)

6-4 (58.00) Harby (Sindre Palving)
7-4 (58.16) Bjerknes (Harby) spill 5 mot 6
8-4 (59.19) Harby (Bjerknes)
Skudd: 26-29 (9-6,8-11,9-12)
Dommere: Eliassen/Sørensen

Sveiva

Einar Helgerud

Billy Persson, Christoffer Øistad

Sindre Bjerknes
Kristoffer Bakke, Brage Harby

Fredrik Rognlien, Patrick Martinsen
Andreas Næss Valbye

Casper Sletten, Eivind Bjørnseth

Joakim Nguyen, Than Tran Minh

Felix Elfstrand
Frikk Bruland, Andreas Sletten

På benken fra start: Kristoffer Östergren (mv), Kasper Martinsen, Sindre Palving


Slevik


Vegard Tvete

Jonas Gustavsen, William Andersson
Thomas Stræte
Johan Åhlberg, Thobias Hjorth


Sondre Hansen, Daniel Eriksson
Christoffer Gustafsson

Eskil Gagnås, Ryan Halldén

Jens Alexander Jørgensen, Mattias Rangjord
Christoffer Hansen
Morten Bye, Daniel Amundsen

På benken start: Anders Ottersten (mv), Marius Stiansen (mv), Stian Jensen, Anders Hansen

KAMPFAKTA Gjelleråsen-Fredrikstad

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.