Nervepirrende toppkamp

7O8A3661
Sveiva så ut å cruise til seier mot rivalene Tunet, men Tunet ga seg ikke og ordnet en nervepirrende avslutning på toppoppgjøret. 


Toppkampen starter forrykende mellom de to rivalene. Allerede etter minuttet feberredder Sveivas Kristoffer Östergren mot gamle lagkamerater. Gjestene er fulle av energi og før det har gått tre minutter kommer også den første scoringen da Sindre Palving er frempå på en retur. Vondt blir verre for Tunet som ryker på en utvisning og da er Sindre Bjerknes sikker som banken og hamrer inn 2-0. Tunet stanger mot og stanger men blir sårbar for kontringer, noe Sveiva utnytter etter syv minutter da Bjerknes serverer Kristoffer Bakke og 3-0. Halvveis i perioden ryker Tunet på en fem minutters utvisning og Sveiva kobler et kraftig grep om forestillingen, men klarer bare å utnytte overtallet en gang da Bakke setter sitt andre for dagen. Resten av perioden bølger spillet frem og tilbake og Tunet har bud på flere scoringer men Östergren holder buret rent i den første perioden. 


7O8A3943
Kristoffer Östergren møtte gamle lagkamerater i Høyenhallen i kveld.


Tunet velger å bytte ut målvakt Mathias Soini i den andre perioden og erstattes med Jesper Jansson. Det vil seg ikke for Tunet som brenner en stor mulighet direkte i perioden, isteden kommer Sveiva på kontring i det fjerde minutt og Bjerknes setter sitt andre for dagen. Det smeller godt i duellene og er høyt tempo i kampen med lite oppstilt spill. I det syvende minutt drar seg Andreas Næss Valbye inn i slottet og får et slag, straffe til gjestene. Den tar Patrick Martinsen men klarer ikke å overliste Jansson, men det gjør Per Christian Brath rett etter at Tunet er fullt lag. 6-0, og blytungt for Tunet. De gir seg dog ikke og halvveis i perioden kommer endelig en redusering da Mads Fossum Normann finner nettmaskene bak Östergren. Tunet kjemper med nebber og klør for å komme nærmere i målprotokollen og det begynner bli skikkelig grinete og begge lag nyper til ekstra i nærkampene. Tunet har et lite spillemessig overtak og får uttelling med tre minutter igjen av perioden da Henrik Fredriksen setter 6-2 reduseringen. Med 12 sekunder igjen kommer nok en redusering da Thomas Rognlien setter dit 6-3 på en kontring. Pausesignalet lyder og det er duket for en spennende tredje periode.

7O8A3769
Sindre Bjerknes og Kristoffer Bakke lå bak det meste offensivt for Sveiva. 


Sveiva ser langt piggere ut i starten av den tredje perioden enn de gjorde mot slutten av den andre, men det er Tunet som reduserer nok en gang da unggutten Frederik Nilsen finner en luke bak Östergren allerede før det har gått tre minutter. 6-4 og nå er det virkelig nerve i kampen, og de 212 fremmøtte får virkelig valuta for inngangspengene. Spillet fortsetter å bølge frem og tilbake begge lag har bud på flere scoringer. Seks minutter ut i perioden ryker Sveiva på en utvisning, og Tunet setter gjestene under press, men klarer ikke å omsette overtallet. Tunet skaper flere sjanser rett etter overtallet og får en ny sjanse i overtall straks etter. Det straffer seg og Ole Martin Skau Jansson setter inn 6-5 halvveis i perioden. Sveiva henger litt efter og ryker på sin tredje utvisning i perioden med åtte minutter igjen. Denne gang klarer Sveiva å ri av utvisningen, men Tunet skaper flere gode muligheter. Fire minutter igjen og Tunet jakter på utligningen, biter seg fast i Sveiva sone. Tunet tar ut keeperen med minuttet igjen men Sveiva holder unna og vinner 6-5.

Tunet-Sveiva 5-6 (0-4,3-2,2-0)
Høyenhallen, 212 tilskuere
0-1 (02.43) Sindre Palving (Sindre Bjerknes)

U2 (04.30) Ole Martin Skau Jansson (ulovlig dytt)
0-2 (04.47) Bjerknes (Kristoffer Bakke) spill 5 mot 4
0-3 (07.15) Bakke (Bjerknes)
U5 (09.41) Axel Wallin (hardt spill)
0-4 (13.45) Bakke (Patrick Martinsen) spill 5 mot 4

0-5 (23.25) Bjerknes (Bakke)
–  (26.30) Patrick Martinsen (straffemiss)
U2 (26.30) Anders Øvereng (slag)
0-6 (28.33) Per Christian Brath (Christoffer Øistad)
1-6 (30.15) Mads Fossum Normann (Ole Mossin Olesen)

2-6 (36.49) Henrik Fredriksen (Wallin)
3-6 (39.48) Thomas Rognlien (Martin Bjerkelund)

4-6 (42.22) Frederik Nilsen (Øvereng)
U2 (46.02) Bakke (liggende spill)

U2 (48.28) Felix Elfstrand (ulovlig dytt)
5-6 (50.14) Skau Jansson (Wallin) spill 5 mot 4
U2 (52.01) Bakke (slag)
Skudd: 32-25 (10-11,8-9,14-5)
Dommere: Lindgren/Trogstad


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.