Fire strake seiere

IMG 4571
359 tilskuere i Skjeberghallen fikk se Arvid Wibring Lindqvist score fire mål da Greåker dro det lengste strået i «slaget om Sarpsborg». 


Greåker starter best og tar ledelsen allerede etter halvminuttet da Arvid Wibring Lindqvist overlister Markus Jelsnes i Sarpsborgs mål. Greåker har god kontroll på oppgjøret og øker to ganger etter scoringer av Martin Isnes Kvisvik og Jonas Bøckmann. Da velger Jonas Magnussen å ta time out, men det hjelper lite. Greåker er langt hetere og styrer det meste. Spesielt det defensive jobbet i backcheckingen er merkbar og Greåker rapper ballen flere ganger fra hjemmelaget i oppspill og kontringer. Vondt blir verre etter 11 minutter, da Nils Jadelind legger på til 4-0. Greåker ser ut å ha full kontroll på oppgjøret da de ryker på en fem minutters utvisning. Det gir Sarpsborg momentum og Sarpsborgs kaptein Patrick Hjemgård reduserer til 4-1. Greåker er dog ikke snauere enn at de stikker opp og scorer i undertall da Wibring Lindqvist setter sitt andre for dagen med 39 sekunder igjen av perioden. Sarpsborg repliserer omgående da Fredrik Gjødalstuen hamrer inn 5-2 fra distanse, som også bli pauseresultatet.


Den andre perioden starter friskt og allerede etter tredve sekunder ligger 6-2 bak Jelsnes, og  Greåkers nysignering scorer sitt tredje for dagen. Sarpsborg gir seg ikke og får straffeslag etter halvannet minutt og da er Sander Owren sikker som banken. Det er lite ordnet spill i den andre perioden. Det kjempes over hele banen og deles ut tjuvnyp så fort sjansen byr seg. Perioden er preget av flere utvisninger for hjemmelaget men Greåker klarer aldri å utnytte sjansene de skaffer seg. Med tre minutter igjen av perioden kommer neste scoring, nok en gang er det Wibring Lindqvist som finner nettmaskene og fjerde målet i kampen for svensken. Sarpsborg ryker på nok en utvisning, men denne gang blir det scoring. Sarpsborg stjeler ballen og kontrer, og helt plutselig står Gjødalstuen alene med Anders Bøckmann Olsen og på kjølig vis setter han ballen i mål. Det blir periodens siste scoring og lagene går til pause med Greåker i 7-4 ledelse.

IMG 4264
Michael Helgesen og Martin Rogne vant mot gamle lagkamerater.


Greåker er best i starten av den tredje perioden men begge lagene skaper småfarligheter de første syv minuttene. Det meste ser ut å være avgjort åtte minutter ut i perioden da Wibring Lindqvist setter opp Niklas Nordh. Sarpsborg har ikke tenkt å gi seg og når Gjødalstuen for tredje gang finner nettmaskene tenner han samtidig håpet for hjemmelaget. Bare 17 sekunder senere ligger ballen på nytt bak Bøckmann-Olsen etter pent Sarpsborg-spill. Ola Olaussen er sist på ballen og nå stimer Sarpsborg. Greåker stresser i egen sone og gjør feil på feil. Med seks minutter igjen får de uttelling da Hjemgård styrer inn Jonas Pettersens langskudd. 8-7 og nå lukter hjemmelaget poeng. Sarpsborg er i himmelen i halvminuttet før Greåker øker sin ledelse til 9-7 ved Jonas Klefbeck og med fire minutter igjen setter Lars Erik Torp spikeren i kista og fastsetter sluttresultatet til 10-7.

IMG 4567
Fire scoringer og en assist ble fasit for Arvid Wibring Lindqvist som var kampens store profil. 


Ødelegger for oss selv
Fredrik Gjødalstuen scoret tre ganger for Sarpsborg men var en av få lyspunkt på hjemmelaget i lokaloppgjøret mot Greåker.
– Vi ødelegger for oss selv i den første perioden. Jeg vet ikke hvorfor vi starter så tregt, jeg føler vi har ladet opp bra, men det er mulig vi er litt nervøse fordi det er et derby, sier tremålsscoreren til Assisten.

Et mål bak med seks minutter igjen tente håpet men det ble raskt slukket igjen. Rett før den siste reduseringen kom var det Sarpsborg som hadde initiativet i kampen.
– Når det begynner å renne på får vi selvtillit, men så slipper vi inn et par drittmål på slutten. Jeg føler at får vi luket bort de personlige feilene foran eget mål så blir det bra fremover.

IMG 4647
Fredrik Gjødalstuen scoret tre ganger og var et av få lyspunkt på hjemmelaget.
 

Arvid Wibring Lindqvist var kampens store profil med fire scoringer og en assist. Han koset seg i Skjeberghallen og var fornøyd med tre poeng.
– Det var artig å spille foran litt folk og kult med lokalderby. Vi fikk en bra start der vi stort sett scorer på de fire første sjansene våre, vi har litt flaks og setter dem.

Med fire strake seiere er Greåker på topp av tabellen inntil videre. Svensken tror det kan bli en god sesong for de røde.
– Det er som det skal være. Vi har kommet godt i gang og jeg føler vi har et komplett lag som kan slå alle lag når vi har dagen.

KAMPFAKTA Sarpsborg-Greåker

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.