Norsk suksess i Finland


(Foto: Privat)

Et sammensatt lag med norske spillere fra Sarpsborg, Slevik og Hagfors gjorde godt ifra seg i den finske ungdomsturneringen Helsinki Junior Challenge i helgen.

258 lag og drøyt 5000 spillere møtte opp i Helsinki i helgen for å spille ungdomsturnering. Med i turneringen var det et norsk lag, Team Salming Norge. Laget med spillere født -99 og sammensatt fra klubbene Sarpsborg, Slevik og svenske Hagfors.
– Turneringen tillater lag som man setter sammen selv på tvers av klubber. Det deltar både klubblag og sånne sammensatte lag som oss. Guttene hadde selv ønsket å spille sammen, og dro for å bryne seg på god motstand, noe de virkelig fikk, forteller lagleder Vidar Jarberg.

For det norske laget gikk det bra og de tok seg hele veien til finalen. Der ble det tap 2-4 for finske SPV, men det var en kamp som kunne gått begge veier. 

– Kampen var jevnspilt og det kunne like gjerne tippet vår vei. Men et par personlige feil og sjansesløseri gjorde at det gikk åt skogen. Kampen ble filmet med profesjonell kommentator på fanseat.com, med veldig høy kvalitet. Slowmotion repriser og alt mulig, veldig morsomt.

I kvartfinalen skulle de ha møtte Älvsjö, men svenske måtte melde forfall da store deler av det svenske lagets tropp blitt matforgiftet. Drøyt 80 av de svenske spillerne og lederne i forskjellige lag under turneringen ble sjuke og flere lag måtte melde forfall til videre spill. De ble sannsynlig sjuke etter å spist av frokostbuffén på båtturen over fra Stockholm. 

Jarberg anbefaler turneringen, og laget håper kunne delta også neste sesong.

– Vi kommer til å dra dit neste år også, hvis alt klaffer.  Det anbefaler vi at andre gjør også, både bredde og elite. Det var en stor innebandyopplevelse.

Laget:
Christoffer Mellegård Andersen (Sarpsborg)

Sivert Holme Iversen (Slevik)

Stian Pedersen (Hagfors)
Jørgen Nordahl (Sarpsborg)

Håkon Groth - Hagfors (Sarpsborg)

Magnus Jarberg (Sarpsborg)

Fredrik Gjødalstuen (Sarpsborg)

Ludvik Hansen (Hagfors)

Håkon Henriksen (Sarpsborg)

Sander Raab Owren (Sarpsborg)

Mario Berntsen (Sarpsborg)


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.