Nasjonal innebandycamp

20180314 120357
Norges Bandyforbund arrangerer 28. juni til 1. juli nasjonal innebandycamp for ungdom på Levanger.


Det blir fire intense dager med trening, kamper, forelesning og sosiale aktiviteter i Trønderhallen på Levanger i slutten av juni og starten av juli. Det er Norges Bandyforbund som regisserer den første nasjonale utviklingscampen for jenter og gutter født 2001 til 2003.

Martin Denstedt er en av prosjektlederne og forteller at campen er en viktig del i utviklingen av norsk innebandy på aldersbestemt nivå.

– Som del av en helhetlig strategi, prøver nå NBF for første gang å arrangere en nasjonal utviklingscamp for ungdom. Gjennom lokale camper for barn i regi av lokale klubber, regionale camper for yngre ungdom og denne nasjonale campen for eldre ungdom, håper man på å kunne formidle en rød tråd i norsk innebandy. Her vil alle avgjørende faktorer vektlegges, tekniske, taktiske, fysiske, mentale og sosiale ferdigheter trengs for å bli en god innebandyspiller, forteller Denstedt til Assisten. 

7O8A1360
7O8A1360SSL-spilleren og landslagskaptein Karen Farnes er en av mange profilerte instruktører under de fire dagene på Levanger. 

 

Andreas Hildremyr og Denstedt er prosjektledere og man har også flere profilerte spillere og trenere som instruktører under dagene i Trøndelag. SSL-spillerne Karen Farnes og Marius Pedersen er på plass, sammen med blant annet tidligere Tunet-trener og landslagssjef Bjørn Erik Thorp. Innebandymiljøet i Norge har savnet denne typen arena for å finne inspirasjon på kryss av kretser og regioner de siste årene.

– Den nasjonale ungdomscampen er også tenkt som en erstatning for kretslagene som ble fjernet noen år tilbake. Men i stedet for å selektere noen få, ønsker man å tilby alle ivrige innebandyungdommer en mulighet til å få ekstra påfyll og inspirasjon i en alder der blant annet konkurranse og valgmuligheter bidrar til frafall innen idretten. En arena hvor innebandyinteresserte ungdommer fra hele landet kan møtes og bli kjent. Campen skal bidra til å gi inspirasjon og motivasjon til å fortsette med innebandy, og gjennom tematreninger, spill, fysisk trening, kostforelesning og sosiale aktiviteter sette fokus på videre utvikling og en sunn treningshverdag. De som har lyst til å satse på å nå langt med innebandyen skal få innblikk i hva som kreves og noen tips fra de som nådd dit allerede, for å gi seg selv gode forutsetninger til dette.

7O8A1976
Supertalentet Marius Pedersen som spilte i SSL forrige sesong skal være instruktør på campen. 


Denstedt jobber til daglig som utviklingskonsulent i Midt-Norge, der blant annet landslagskaptein og Endrespiller Karen Farnes er fostret i talentfabrikken Freidig. Nå gleder han seg til at den aller første campen drar i gang om en drøy måned i Trønderhallen.

– Denne første gjennomføringen blir veldig spennende med et ambisiøst og morsomt opplegg i et flott anlegg med vakker beliggenhet ved Trondheimsfjorden. Instruktørteamet er meget kompetent og består av rutinerte trenere og meritterte spillere, blant annet med representanter fra både dame- og herrelandslaget. Vi håper og tror at de ungdommene som blir med i juni får en god opplevelse, nye vennskap og minner for livet.

Det er fortsatt plasser igjen på campen som totalt kan huse 90 spillere og Denstedt håper spesielt at det dukker opp spillere fra Buskerud, Hordaland, Innlandet, Sogn og Fjordane og Sørøst som per dags dato lyser med sitt fravær. 1. juni er siste frist å melde seg på campen.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.