Sveiva sikret seriegullet

7O8A5422
Sveiva er seriemestere etter kveldens rivaloppgjør mot Tunet, som endte uavgjort og som måtte avgjøres på straffer.


Toppoppgjør i Rommenhallen i kveld når Sveivas damer møter Tunets damer. Ettersom Sveiva har Sarpsborg i siste kamp er vel seriegullet allerede klart. Tunet har sikret sølvet med fem poeng foran Grei med en kamp mindre spilt, ja egentlig er det vel sånn at tabellen ikke vil forandre seg etter at siste kamp er ferdigspilt. Men det kan bli en fin kamp med to lag som spiller med lave skuldre og som «bare» spiller for prestisjen.


Ti minutter er passert og her har det gått unna. Det spares ikke på hverken krefter eller krutt. Det har vært få sjanser, Sveiva nærmest med stolpetreff, men altså ingen mål. Så har vi spilt i 12 minutter og Rikke Ingebrigtsli Hansen får tak i ballen og fosser fremover, avslutningen er det ingen som kan klage på, 1-0 til Tunet. Minuttet senere kommer hun igjen i fokus når hun skal prøve seg på straffe, men nå er Malin Dahler våken og redder, det blir overtall til gjestene som ikke omsettes. 

Sveiva setter farta opp og prøver å presse Tunet men i dag er de gule og lilla i solid kampmodus og holder rent bur uten større problemer. Sirenen går og vi tar pause.


Sveiva øker tempoet ytterligere og prøver igjen å få satt Tunet under press, og Tunet svarer på tiltale. Jenny Westin lemper en ball mot mål og den treffer stolpen og går inn, 1-1. Minuttet går, så bryter hun igjen, Rikke I. Hansen. Vender vekk motstander tar tre-fire raske steg og prikker vinkelen. Tunet tilbake i ledelsen 2-1. vi har unnagjort 31 minutter uten store sjanser eller mål, men det er Tunet som har tatt kommandoen, de er over Sveiva som jordveps siden scoringen. Det roer seg litt mot slutten av perioden men det er like intenst. Sirenen går igjen og begge lag kan ta en vel fortjent pause, gjestene fremdeles i ledelse med knappest mulig margin, 2-1.


7O8A5410
Lagkaptein Anette Marie Berg med beviset på at Sveiva er seriemestere. 


Sveiva starter siste periode på verst mulig måte, to minutters utvisning allerede etter 37 sekunder kan gi Tunet det målet de trenger for å punktere kampen, men Sveiva ofrer seg og holder unna. 
Det er en knallhard krig om hver eneste ball og centimeter utpå her nå og spillet bølger. Det blir en del flere skudd også men begge keeperne er våkne. 14 minutter og Sveiva og Linda Adolphson jubler for mål, men dommeren annullerer for spill med høy kølle. To minutter senere og Sveiva tar timeout. Tunet virker å holde igjen litt nå, men kommer etterhvert i angrep som blir brutt og da setter Julie Gidske på turboen og får ballen, vipper den elegant forbi Maiken Ellis, og det er 2-2 med under to minutter igjen av kampen. Det ender uavgjort, Sveiva er klare seriemestere og vi må ha straffeslag for å fordele poengene.

Her er det ingen tvil, Tunet setter sine tre første straffer og Sveiva bommer på sine. Dermed har vi to poeng til Tunet og en poeng til Sveiva. Da kan også medaljene deles ut, gull til Sveiva som er seriemestere, og Tunet får sine sølvmedaljer.

KAMPFAKTA Sveiva-Tunet

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.