Sveiva sterkest i toppmøtet

7O8A7629
Det ble jevnt og spennende i toppkampen mellom Sveiva og Sagene i eliteserien for kvinner i kveld.

Idag er det damenes tur til å starte opp igjen etter juleferien og i Rommenhallen er det Sveiva som er vertinner for Sagene. Sveiva vant første oppgjør disse imellom på bortebane. Er også ubeseiret hittil, noe Sagene sikkert har lyst til å gjøre noe med. Hjemmelaget må allikevel tåle å være favoritter.

Det blir en jevnspilt første periode i høyt tempo og med masser av halvsjanser begge veier. Sveiva har to debutanter idag,  Frida Tjärnström og Filippa Jansson. Etter 15.57 spiller Sveiva hurtig en-touch og med en overraskende avslutning av Jenny Westin tar hjemmelaget ledelsen 1-0. Men gleden blir kortvarig, Hilma Thofte bringer balanse i kampen med et distanseskudd 1-1, og er nære på å sende reprisen også i mål, men en lang tå fra Sveivas målvakt styrer den utenfor. Mer skjer ikke i denne perioden og vi tar pause.

7O8A7493
U19-verdensmester Frida Tjärnström debuterte for Sveiva i dag. 

Sagene kommer best igang i starten på andre periode, men det jevner seg fort ut og vi er tilbake til de forrige 20 minuttene. Sveiva kommer mer og mer utover i perioden og Kristine Næss Haug er våken på en retur og får slengt ut kølla  til ledelse 2-1 til Sveiva. Fortsetter å kjøre hardt resten av perioden og har noen skarpe sjanser men ingen flere mål før sirenen går til pause.

7O8A7478
Sveivas Jenny Vestin sto for to scoringer i oppgjøret mot Sagene.
 

Sagene får et overtall allerede etter 36 sekunder til store protester fra hjemmelaget. De presser hardt for utlikning men klarer ikke å komme forbi forsvaret til Sveiva som med fullt lag igjen tar tilbake initiativet. Så blir det Jenny Westin som øker til 3-1 etter snaut åtte minutter. Sagene svarer med en lang sluttspurt, men det gir Sveiva større åpninger og store sjanser. Med tre minutter igjen får Sveiva overtall etter en protest og det blir verre når Jan Frode Snellingen også protesterer på seg en ny to-minutter. Det blir spill fem mot tre og Sveiva spiller bare rundt Sagene og kan dermed feire en ny seier og tre viktige poeng i jakten på seriegull.

KAMPFAKTA Sveiva-Sagene

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.