Ti år med Assisten!

10year
Det er nesten ikke til å tro, men i dag feirer vi tiårs-jubileum her på Assisten! Den 15. august i 2008 startet vi opp det som i dag er Norges ledende kanal for innebandynyheter.  


15. august for ti år siden startet vi opp den riksdekkende innebandyavisen Assisten, etter å ha holdt på i to år på regionsbasis. Da jeg forhørte meg om det var mulig å dra i gang en landsdekkende side for å dekke norsk innebandy, fikk jeg mange negative tilbakemeldinger. «Det går ikke» var en gjenganger, og det økte min motivasjon for å dra i gang noe. For en nordlending som meg er det ikke noe som heter «det går ikke». Det handler mer om at det kanskje tar litt lengere tid, eller at det blir litt tøffere enn ventet. Med god hjelp fra flere personer var vi i gang og et av våre første besøk var under Exel Outdoor Challenge. Senere har veien gått videre til VM-turneringer, Europacuper og ikke minst eliteserie, aldersbestemte turneringer og NM-finaler, for å nevne noe.

lillemann kvisvik kopi
For ti år siden så vi denne karen i aksjon for første gangen under en turnering i Stavanger. Landslagsbacken Martin Isnes Kvisvik spilte den gang på Sunde, og lite visste vi da at det var en fremtidig landslagsspiller vi så på banen.


Ti år etterpå kan jeg slå fast at det faktisk var mulig å dra i gang en riksdekkende innebandyavis, selv om det ikke skulle være mulig. Vi har blitt mer proffe opp gjennom årene, og mange lokalaviser bruker oss i dag som kilde til sine nyhetsoppdateringer. Vi har blitt bedre på å skrive, vi har blitt råere på å fotografere, vi har tatt i bruk video som medium og vi er flittige brukere av sosiale medier. Vi har dekket alt fra spennende overganger, sjokkseiere, skandaler, solskinnshistorier og dessverre også noen hjerteskjærende hendelser.

image.png
Dagene etter vi åpnet vår nettside sponset vi «drakter» på en gjeng flinke jenter som gikk rett til topps i turneringen de spilte.

Vi har gått mange runder med oss selv opp gjennom årene og hver vår har motivasjonen ofte vært på bristepunktet  -  ofte etter å ha dekket over 100 kamper på en sesong. Men akkurat som spillerne har vi harvet oss igjennom «forsesongen», gjort våre forberedelser og funnet tilbake motivasjonen. Mye takket være alle gode ord og smil ute i hallen da vi har møtt opp for å gjøre vår jobb. Uten dere og leserne våre som aktivt har holdt oss på tå hev, hadde vi aldri lyktes så godt som vi mener at vi tross alt har gjort.

7O8A6547
Landslagskeeper Markus Jelsnes blir videointervjuet under landslagssamlingen i sommer.


Etter noen hardisk-kræsjer, har dessverre en del bilder og informasjon gått tapt fra de første årene av vår eksistens, men noe av vår tidligere historie har vi klart å finne igjen. Utover høsten kommer det helt sikkert noen gjennblikk fra våre første år som avis.

Jeg håper at dere som har fulgt oss siden tidenes begynnelse, eller blitt med underveis, blir med oss videre, og vi takker for at du klikker deg inn og leser våre artikler, deler eller diskuterer artiklene med kjente og gir oss en «like» eller en «follow» på sosiale medier. 

26942947 1362480480565531 1754493288 n
Greåker Innebandyklubb oppmerksammet oss tidligere i vår for vår jobb for norsk innebandy gjennom ti år, og en sjokkert og rørt redaktør fikk hente gaver og blomster etter derbyet mot Sarpsborg i Tindlundhallen.


Listen over de som har bidratt opp gjennom årene er lang og det er mange som har vært innom en snartur, og det er også noen som har bidratt i mange år. Vi ønsker selvfølgelig å takke alle som hjelper, eller har hjulpet oss å være landets ledende kanal for innebandynyheter, samt alle våre samarbeidspartnere. Vi vil også få takke våre konkurrenter som gitt oss god matching, eller bare slått av en hyggelig prat i pausene. Mye av jobben vår har vært gjort på ren dugnad og det er ikke få timer vi har lagt ned på å gi deg siste nytt om innebandy her i Norge. Nå er vi straks i gang med nok en sesong - den tiende i rekken. Om vi har tenkt å gi oss? Ikke med det første i alle fall.

Med vennlig hilsen en stolt redaktør.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.