Gledelig nyhet fra NBF

IMG 9999 1548
Fra seriestart kommer noe mange innebandysupportere har ventet på i lang tid. NBF er i siste testfase av elektronisk kampskjema som gir deg scoringer på direkten fra alle kamper i eliteseriene.


Innebandy LIVE blir sesongens store nyhet i innebandy-Norge. Fra seriestart skal nemlig eliteklubbene føre inn alle hendelser i kampene på et elektronisk kampskjema, som gjør at alle som ønsker å følge med kan få siste nytt fra hallene på direkten. På sikt skal også samtlige innebandykamper på alle nivåer bruke systemet. Allerede i morgen torsdag vil eliteserieklubbene vil klubbene bli introdusert for systemet.

I det elektroniske kampskjemaet vil lagledere registrere spillerstaller og kamptropper. Systemet vil også sjekke om lisensen er betalt for spillere som velges til kamp. Under kampene vil sekretariatet føre inn hendelser som mål, utvisninger og skudd. Alt av signaturer gjøres digitalt og det vil knyttes opp mot MinBandy-appen. For alle andre vil det bli mulig å følge kampene på lik linje med hvordan det har vært mulig å følge kampene internasjonalt og det svenske ligasystemet i en årrekke.

Nå jobber man med de siste detaljene i administrasjon av Innebandy LIVE og fremsidefunksjonene som brukerne får opp når de søker på kampene i tillegg til appen som hører til.
– Nå jobber vi med de siste detaljene og jeg er sikker på at vi har det klart til kampstart av eliteseriene. Vi vil kjøre dobbelt til å begynne med på papir og så får vi se etterhvert om løsningene digitalt er så stabile at vi kan gå bort fra papirløsningen, sier Frank Nordseth prosjektansvarlig hos Norges Bandyforbund til Assisten.

IMG 9999 1549
Så her ser grensesnittet ut i administrasjonsdelen

Hos NBF er man meget fornøyde med å kunne komme i gang med elektroniske kampskjema. 

– Det blir en annen hverdag på kveldstid og i helgene for oss. Rapportering av kampfakta og statistikk vil være en saga blott, alt vil ligge automatisk i systemet. Det er en nyvinning mange har ventet på så vi håper det blir en begeistring det her når klubbene får det inn i fingrene sier Terje Larsen. 

Nordseth lå bak programmeringen av nettsiden som forbundet benyttet seg av fra 1999 helt til i fjor da nåværende versjon ble rullet ut. Han er fornøyd med at NBF endelig har et nettsted som ligger i tiden igjen.

– Det er ikke tvil om at nettsidene fra 1999 holdt koken litt for lenge. Vi har fortsatt ikke fått lagt alt over av gammel statistikk til de nye nettsidene. Det er 20 år med moro som vi jobber med å få over. Fordelen med de nye nettsidene er at det er mange flere som kan bidra med innhold både fra NBF og kretser/regioner. Vi jobber å få med kretsene inn på den nye løsningen og i løpet av neste år er jeg sikker på at alt vil ligge på NBFs nettside. Til nå har alle kretser hatt sin egen løsning, forteller Nordseth. 


Nå testes systemet og det er full aktivitet på forbundskontoret for å rekke få systemet opp før seriestart.
– Det er mye testing, det er den fasen vi er inne i nå. Vi finner noen små bugs her og der. Men det her kommer å bli bra når klubbene skjønner hvor enkelt det er, fortsetter Larsen.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.