Full fart i Lions Cup

IMG 3138
Tradisjonen tro har vi vært på plass da Lions Cup i el-innebandy ble avgjort i Rykkinnhallen i helgen.


RYKKINNHALLEN: Mitt årlige besøk på Norges største el-innebandy turnering begrenser seg til finaledagen søndag.I årets utgave av Lions Cup er det 22 lag totalt med og drøyt 90 utøvere fordelt på 19 norske og tre svenske lag. De svenske lagene er fra Göteborg og Stockholm. Det er full aktivitet i begge hallene, over fire baner. De som ikke spiller sitter rundt banene og heier og kommer med råd og støtte. Ellers er det hektisk virksomhet i bakgrunnen enten det er arrangører som står i kiosken eller den på kjøkkenet som leverer hamburgere til de førstnevnte, langs veggene står det stoler som lades eller får noe vedlikehold eller bytter deler. Det varmes opp på ledige plasser og dekkene hviner på parketten, jubelbrølene runger i hallene og idrettsgleden skinner overalt. Det er mange forskjellige typer og grader av handicap, men det er ingen begrensninger av den grunn. Igjen blir jeg overveldet og rørt av å se samholdet og vennskapet blant alle som er i hallene, her er det bare vinnere å se. Sommeren er ikke helt igang enda men det blomstrer innendørs på mange måter. Nye venner og sterkere bånd etableres ved bordene hvor man samles til en pause og noe å bite i.Noen lag er ferdige med sine kamper og får med seg sine medaljer før de starter på for mange en lang hjemreise. Det er litt av en utfordring å dra på turnering med alt utstyret de må ha med seg. 

Nå starter sluttspillskampene og intensiteten stiger både på og utenfor banene. Det viser seg raskt at taktikken og dyktigheten i forsvar vil bli det som avgjør mye for scoringer og seiere. Engasjementet utenfor banen er også på full fart oppover og den ivrigste av alle heter Johannes. Bane 2, der går 2 divisjons-finalen som er et lokaloppgjør, Bærums Verk Cheetahs og Leopards spiller om første plass. Cheetahs i grønne vester er det førende laget og tar ledelsen tidlig. Det er 1-0 når vi tar pause, men når kampen er over har det blitt 4-0. 


Frisk bronsekamp

På bane 1 er det Arendal og Lillestrøm Eagles som gjør opp om tredjeplassen i elitedivisjonen. Det smeller friskt i fra start og det utdeles tidlig gult kort. Omtrent midtveis i perioden som er på 15 minutter får Arendal tildelt straffe, målet gjøres om til en tredjedel av bredden men ballen settes sikkert midt i mål, 1-0. Dette er pauseresultatet og nå må Lillestrøm fremover.

Andre periode er igang og Lillestrøm setter et formidabelt trykk på Arendal som tetter fullstendig igjen foran målet. Lillestrøm sliter og klokka går fort. Drøyt tre minutter gjenstår, og Lillestrøm prøver en ny taktikk, og det lønner seg, pasning istedenfor direkte skudd og utlikningen er et faktum. Det går mot spilleforlengelse, men i de siste sekunder av kampen kjører Lillestrøm samme taktikk igjen og igjen får de mål. Det er det siste som skjer og Lillestrøm kan slippe jubelen løs.

IMG 3358
Det ble en spennende finale mellom IFAH og Bærums Verk. 

Jubelen sto i taket

Så er det klart for finale i elitedivisjonen. Svenske IFAH svart ( Idrott För Alla Handicappade) mot Bærums Verk Lions. Vi er igang, høyt tempo fra start og dette er to lag som mestrer alle aspekter av spillet. De skifter på å være i angrep og forsvar, og det er tynt med sjanser. Første periode er over og det har vært helt jevnt og tett, en oppvisning i taktisk spill over hele parketten.

Periode to er i gang, klarer ett av lagene å finne en åpning? Det blir faktisk avgjort på en feil, Svenskene bruker eget målfelt i starten på et angrep og dermed får Bærums Verk straffe. Den skal Gaute Nymoen ta, han bruker lang tid på å få satt opp stolen riktig, skyter og det er 1-0. Svenskene vet at nå blir det vanskelig, men ser ut til å finne et lite gir til og setter Bærums Verk under knallhardt press. De skaper flere sjanser men Nymoen som er siste skanse klarer å redde det som kommer. Bærums Verk holder unna og jubelen står i taket. 

Da gjenstår det bare premieutdelingen, alle får medalje, de tre beste får også pokal. Kongepokaler utdeles til vinnerne i 2. divisjon og elitedivisjonen. Det siste er premieringen fra seriespillet. Dermed er det over for denne gangen, igjen en opplevelse som flere burde vært på, her er det mye å lære for noen og enhver.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.