Tunet sikret norsk dobbelseier

KRH 1878
Tunet vant finalen i Björnslaget over Sisjön og sikret norsk dobbelseier i turneringen. Tunet gikk ubeseiret gjennom turneringen der syv norske lag deltok.


Tunet vant 5-2 over Lindome, 6-2 over Munka Ljungby, 9-2 over Landvetter og 6-0 over Månsarp i gruppespillet og vant sin gruppe og tok seg videre til sluttspill i turneringen.

I åttendelsfinalen ble det 8-1 seier over Vänersborg, 7-0 over Lerum Ungdom i kvartfinalen før det ble 6-2 over Vimmerby i semifinalen. 

LES OGSÅ: Norsk seier i Björnslaget

I finalen stilte man mot Sisjön, og Ole Mossin Olesen kunne sende de norske gutta i ledelsen allerede etter et par minutter i et overtall. Resten av perioden ble ganske jevn, med et lite norsk overtak spillemessig, men der begge lag hadde sine muligheter. Rett før pause økte Ole Martin Skau Jansson Tunets ledelse til 2-0 etter en kontring, som også ble pauseresultat.

I den andre perioden er det langt jevnere i starten, og de svenske motstanderne gjør alt for å få inn en redusering for å skape ny spenning i kampen. Da er det isteden Henrik Fredriksen som banker inn 3-0 fra distanse og sender Tunet mot turneringsseier. For Fredrik Nyholm øker til 4-0 med åtte minutter igjen, og da tar svenskene timeout i et siste desperat forsøk på å blåse liv i kampen. Foruten noen halvsjanser er det Tunet som har kontroll på oppgjøret og vinner finalen 4-0 og kan juble for gull i turneringen.


Bygdø/Monolitten, Bækkelaget, Akerselva, Lillestrøm, Nor 92, Sarpsborg og Tunet stilte i turneringen for menn. Bare Tunet og 1.divisjonslaget Bygdø/Monolitten tok seg dog videre fra gruppespillet, der Bygdø/Monolitten røk ut i åttendelsfinalen mot Göteborg etter straffer i morgentimene.