Norge er én seier unna en VM-billett Foto: Kent Henriksen

I dag starter alvoret - har to sjanser å skaffe seg VM-billett

I dag kan Norge sikre seg en billett til VM i Sveits, så lenge man ikke taper mot Polen.

Det ligger en VM-billett i potten når Norge og Polen barker sammen i ettermiddag. Polakkene hadde voldsomme problemer med Liechtenstein i går, og var heldige som gikk til den første pause i ledelsen, etter scoring med sekundet(!) igjen på klokken. Seiersifrene skrev til beskjedne 4-2 og det er liten tvil om at Norge får tåle favorittstempelet inn mot dagens nøkkelkamp.

I det norske laget kan vi nok forvente at Nicholay Halvorsen er tilbake mellom stolpene, og Simen Jansen håper å være spilleklar etter å ha stått over gårsdagens kamp etter overtråkk på oppvarmingen i kampen mot Liechtenstein. Norge møter et Polen vi slo sist vi møtte de. 7-3 ble det i playoff under VM, og før det har Norge vunnet fire av fire kamper mot polakkene. Norge er én seier unna en plass i VM, men også uavgjort i dag gjør at plassen i VM er sikret, blir det tap møter Norge det franske laget i kampen om tredjeplassen, der den siste VM-billetten ligger i potten.

Du kan se kampen her eller følge den LIVE her

Gårsdagen ga noen overraskelser da Frankrike sto for den viktigste seieren i sin innebandyhistorie etter 7-4 mot Ungarn. Franskmennene har nå en reell sjanse å nå VM for aller første gang etter bragden. Danmark så lenge ut å vinne over Latvia, og ledet 5-2, men i den tredje perioden snudde Latvia og sikret seg i praksis en plass i VM.

I kvalifiseringen i Italia er det klart at Tsjekkia og Slovakia blir å finne i VM til høsten, der kjemper Slovenia og Tyskland om den siste billetten i en direkte avgjørende kamp.