Joonas Pylsy og Finland hadde ganske god kontroll på erkerival Sverige i dagens kamp, selv om det endte uavgjort. Foto: Kent Henriksen

Finland best da Sverige og erkerivalen barket sammen

Finland viste muskler i veldedighetskampen mot erkerivalen Sverige, da de to toppnasjonene «tjuvstartet» uken i Latvia.

630 tilskuere fikk se Finland starte med et smell da brødrene Kainulainen sto for to scoringer før det var spilt syv minutter. Først var det Julius som scoret etter halvannet minutt før Rasmus doblet ledelsen fem minutter senere. Rasmus Enström utlignet like etter, i en periode som Finland vant med 2-1 etter å hatt ganske god kontroll på svenskene.

Justus Kainulainen ga Finland ledelsen etter halvannet minutt. Supertalentet var god mot svenskene i dagens veldedighetskamp. Foto: Kent Henriksen

I midtperioden ordnet Malte Lundmark balanse i regnskapet, og Falun-yndlingen var svært delaktig i alle Sveriges mål i kveldens privatlandskamp i Vidzemes OC. Joonatan Kovanen ga Finland ledelsen igjen, og Eemeli Salin øket for finnene. Finsk ledelse også etter to perioder.

Selv om det var privatlandskamp var det en del tøffe dueller. Foto: Kent Henriksen

Sverige løftet seg etter en svak innledende periode og en ok midtperiode men det finske laget ser ut å være i god form selv om sommeren nærmere seg med stormskritt, og viste at de fort kan vippe svenskene fra tronen til høsten. Svenskene reduserte til 3-4 og utlignet til 4-4 ved Kevin Haglund ganger to i den tredje perioden, i kampen der inntektene gikk til innebandy i Ukraina. Det endte til slutt uavgjort i "tjuvstarten" av uken i Latvia. KAMPFAKTA