“Drøm som går i oppfyllelse“

IMG 8010
U19-landslagets ving Fredrik Gjødalstuens drøm gikk i oppfyllelse. Denne uken ser vi Sarpsborgsspilleren med det norske flagget på brystet i VM.


Sarpsborgs talentfulle ving Fredrik Gjødalstuen gjør sin første VM-turnering for Norge da U19-VM i Växjö starter i morgen. Han gleder seg stort til mesterskapet. 

– Det skal bli en stor ære å få spille med flagget på brystet. Det er en stor drøm som går i oppfyllelse, sier Fredrik Gjødalstuen til Assisten.
 

Gjødalstuen har gjort fire poeng (3+1) på fem landskamper med U19-landslaget og blir en viktig brikke for Norge. Han toner dog ned forventningene for sin egen del. 

– Jeg håper å gjøre lagkameratene mine gode å forhåpentligvis score noen mål. Så ønsker jeg å bidra med godt humør og glede i troppen.

LES OGSÅ: Den norske troppen 


Sarpsborg klarte ikke å ta seg til sluttspillet i eliteserien og på tross av serieseier ble det ikke noen NM-finale for G19-laget da man røk allerede i gruppespillet. Da har det blitt mye egentrening for 17-åringen som oppladning. 

– Jeg har fortsatt å trent bra etter sesongslutt både når det gjelder innebandy og annen trening. Jeg har vært fokusert hele tiden og har jobbet mot å komme med til VM.


Gjødalstuen har god tro på at det kan bli et godt mesterskap for Norge. 

– Laget har vært på mange samlinger sammen, hvor alle har vært fokusert og treningene har vært bra. Vi har også vært på noen reiser som Polen og Växjö hvor vi har spilt kamper. Resultatene har vært gode, derfor tror jeg Norge har store sjanger for et opprykk til A-VM.

IMG 2030
Fredrik Gjødalstuen i kamp med lagkamerat i Sarpsborg Lasse Schie under den seneste samlingen. 

Han har hatt langt fra noen optimal sesong, men rakk allikevel å samle sammen 15 poeng (6+9) for Sarpsborg denne sesongen. 

– Det stemmer. Jeg brakk kragebeinet i en bortekamp mot Tunet tidlig i sesongen. Det var åtte harde uker uten innebandy, men med opptrening og rehabilitering. Nå er jeg frisk og rask og «fit for fight». 


Sarpsborgs-vingen håper en dag å kunne trekke på seg A-landslagets drakt og har en del spissferdigheter som med rett utvikling kan gjøre at drømmen går i oppfyllelse. Det hele startet som for så mange i hans generasjon på fotballbanen, før han ble lokket over til innebandy. 

– Det startet med at jeg og min bror spilte innebandy i gata, etter at mamma og pappa fikk en idé om at vi kunne prøve oss på en ny idrett i tillegg til fotballen. Jeg synes det var veldig morsomt og valgte å satse innebandy fremfor fotballen.

Norge møter Japan i den første gruppespillskampen i morgen klokken 12.45. (C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.