Overrasket mot Grei

IMG 0090
Bygdø/Monolitten sto for dagens overraskelse når de slo Grei i NM-puljespillet for kvinner. 


Andre dag av NM-puljespillet for kvinner. Første kamp ut er Østensjø/Dverg mot Sveiva, som heller ikke skal bli en overraskelse. Sveiva er favoritter.


Høyt tempo i ballen mye. Midtveis løsner det etter en scoring av Diana Isjomina og nå er det ingen på Sveiva som ser seg bakover. Sirenen går for første pause og 6-0 til Sveiva.


Midtperioden blir et kontinuerlig press mot Østensjø/Dvergs mål, det må klassifiseres som ren overkjøring. Allikevel har de humøret og kommer på noen få spede forsøk i kontra, men skuddene setter neppe Malin Dahler på prøve. Når det igjen er på tide med pause står det 12-0, det kunne vært mye mer.


Siste periode, Østensjø/Dverg må sette inn en utespiller i mål grunnet skade. Sveiva roer ned betraktelig men får allikevel en tidlig scoring til 13-0. Så går klokka til halve perioden er over, Østensjø/Dverg får lov til å skape noen muligheter og er nær redusering og sprekke nullen, men det er Sveiva som får mål. Resten av perioden er en transportetappe og sluttresultatet blir hele 16-0.

IMG 9910

Østensjø/Dverg hadde lite å sette imot når de møtte Sveiva i dagens første kamp. 

Dagens store overraskelse

Neste kamp her i Høyenhallen står mellom Grei og Bygdø/Monolitten, og her er Grei soleklare favoritter på forhånd.


Grei åpner i et ganske bra tempo, Bygdø/Monolitten tar seg fort inn i det og er fullt på høyden. Grei tar tidlig ledelsen 1-0 ved Celine Ripel. Men det drøyer ikke lenge før Ricci Schimanski utlikner og rett etter er kampen snudd, 2-1 til Bygdø/Monolitten kommer av Carolina Jönsson. Resten av perioden går i Hawaii-modus hvor lagene er gode i forsvar og stopper alt som kommer. Er det nå vi skal få helgens overraskelse?


Bra start av Bygdø/Monolitten, øker tidlig til 3-1, men så drar de på seg en utvisning og da er Grei effektive, Kine Hedlund Eriksen reduserer til 3-2 og det er ny nerve. Nå tar Grei over, men Bygdø/Monolitten kjører knallhardt med hard jobbing og oppofrelse i forsvar og holder Grei unna målet. Så plutselig får de en overgang og omsetter etter en del kaos foran Greis mål, Mai Asbjørnsen setter 4-2. Helt på tampen fyrer Ripel av nesten blindt og den går rett inn, 4-3 og vi tar pause. Hvem trekker lengste strået i denne kampen?


Siste periode, Grei tar tak tidlig og beleirer sine motstanderes banehalvdel, skyter mye og har et fenomenalt press. Men igjen kommer Bygdø/Monolitten på en overgang, får frislag og foran mål kriger Asbjørnsen inn 5-3. Grei holder enda bedre grep om ballen nå, og reduseringen kommer etter kvarteret igjen av den tredje perioden, Hanne Winter med et distanseskudd som leter seg i mål og det er 5-4. Nærmere kommer ikke Grei til tross for en omstridt dommeravgjørelse som gir Grei overtall og spill 6 mot 4 med 45 sekunder igjen. Vi fikk overraskelsen vi har ventet på, og dermed er Grei i en lei posisjon. De må vinne mot Sagene imorgen, hvis ikke blir det sommerferie.

IMG 0053

Bygdø/Monolitten stod for helgens store overraskelse når de slo Grei med 5-4. 

Tunet i føringen

Siste kamp i dag er Gjelleråsen mot Tunet, får vi et skrell til? Tunet virker å ha skumle hensikter, kjører knallhardt og tar ledelsen på en retur fra vantet, Emma Lunde 1-0. Halvminuttet senere er det 2-0. Gjelleråsen blir presset omtrent inn i målgården av en sverm hissige veps i gult og lilla. Forsvarer seg allikevel bra men så kommer «ketsjup effekten» og da stopper sirenen Tunets vanvittige jag etter scoringer. Vi tar pause på 7-0 til Tunet.

Tunet er langt fra fornøyde, 39 sekunder går av den andre perioden så er det 8-0, og vi teller 9..10…11, samtidig får Gjelleråsen en 2+10 minutters utvisning. Da kommer 12.. nytt overtall Tunet, så har vi 13-0. Mot slutten er det igjen overtall til Tunet, fem minutter nå. Men det blir med disse tallene og lagene går i garderoben.

Siste periode Tunet starter i overtall men Tunet klarer ikke å omsette. Tunet kjører på som vanlig men nå har Gjelleråsens målvakt fått nok, holder rent helt til det er fem minutter igjen, da kommer det to raske scoringer. Tunet vinner overlegent 15-0 er klare for semifinale og skal møte Sveiva i morgen, laget som vinner den får hjemmebanefordel i semifinalen. Med det avslutter vi herfra idag.

IMG 0220

Tunet slo Gjelleråsen uten noen større problemer dag to av NM-puljespillet. Grei – Bygdø Monolitten 4-5 (1-2,2-2,1-1)

Høyenhallen, 83 tilskuere

Mål Grei: Celine Ripel 2, Kine Hedlund Eriksen, Hanne Winther Hansen.

Mål BMIL: Mai Asbjørnsen 2, Ricci Schimanski, Carolina Jönsson, Trine Olafsrud.

Utv.: Grei ingen, BMIL 3x2 min.

Skudd: 29-18

Dommere: Monge/Johansen

Østensjø/Dverg – Sveiva 0-16 (0-6,0-6,0-4)

Høyenhallen, 49 tilskuere

Mål Sveiva: Diana Isjomina 4, Linda Adolphson 4, Anette Marie Berg 2, Anna Strøm 2, Julie Gidske, Kristine Torp, Marte Arkøy, Oda Kristine Langaker.

Utv.: Østensjø/Dverg ingen, Sveiva 1x2 min.

Skudd: 15-38

Dommere: Hagen/Rustestuen

Gjelleråsen – Tunet 0-15 (0-7,0-6,0-2)

Høyenhallen, 54 tilskuere: 54

Mål Tunet: Emma Lunde 4, Hildegun Holm 3, Charlotta Hjorth 2, Frida Hermansen, Marie Wolf, Rikke Solheim, Emilie Thorvaldsen, Sandra Nilsen, Sandra Craig.

Utv.: Gjelleråsen 4x2 min., 1x5 min., 1x10 min., Tunet 1x2 min.

Skudd: 4-43

Dommere: Neumann/Dørstad

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.