Favorittene var overlegne

IMG 9593
Det ble ingen overraskelser og favorittene vant stort i de tre innledende kampene i NM-puljespillet fredag kveld.


Så er det damene som skal gjøre opp om hvem som skal i semifinale i årets NM-sluttspill. Det spilles i Bjølsenhallen og Høyenhallen i kveld og vi har tatt turen til Høyenhallen. Første kamp er mellom Sveiva og Gjelleråsen. Vil det bli overraskelser her også?


Begge lag starter med «strøm i køllene» det er mye rare pasningsforsøk og balltap, men også sjanser. Etter 11 minutter kan det virke som at Sveiva er på vei til å ta grep om dette, men da kommer Gjelleråsen på kontring og etter kvarteret kan Rikke Andreassen styre inn 1-0. Det går bare ett minutt før Sveiva´s Linda Adolphsson utlikner til 1-1. De siste tre minuttene «eier» Sveiva og setter to baller til i mål, først Oda Langaker så Diana Isjomina, og Sveiva går med 3-1 ledelse i garderoben.


Midtperioden blir som siste halvdel av den forrige. Sveiva har for det meste ballen og presser såpass at Gjelleråsen nesten ikke kommer over midtbanen. Sveiva bruker syv minutter av perioden før de får mål igjen, men etter det kommer de jevnt og trutt. Når sirenen går står det 7-1, et av målene er det en av Sveivas unge talenter Bertine Aas Hansen som setter. Og kampen virker allerede avgjort.


Siste periode blir nærmest som en transportetappe. Tidlig scoring av en ny ungjente Maren Bråten gir 8-1. Nå renner det inn igjen ni og ti blir til slutt til 14-1 seier. 

– Det gikk vel oppskriftsmessig selv om de første ti minuttene var håpløst dårlig. Men det løsnet bra i siste periode, sier Bård Børresen til Assisten. 


IMG 9656
Tunet var flere hakk bedre enn 1.divisjonsvinnerne Østensjø/Dverg i første kamp i NM-puljespillet. 

Seriemesterne overlegne

Kveldens andre kamp her er mellom Tunet og Østensjø/Dverg. Er det nå vi blir overrasket?


Kampen settes igang og Tunet setter øyeblikkelig et høyt tempo, jager tidlig scoring og Østensjø/Dverg må slå fra seg. 6.43 Tunet´s Emma Lunde omsetter et frislag og 1-0, det går for fort for Østensjø/Dverg. Kjøret fortsetter og mål nummer to kommer fra en våken Heidi Røed på en retur fra stolpetreff. Minuttet før pause legger Tunet på til 3-0 og vi tar pause med dette.


Det skal gå helt frem til 13 minutter av den andre perioden før Tunet øker ledelsen sin til 4-0 på et skudd av Tina Lundmark. Tunet har holdt et fantastisk tempo og trener Rune Ali Zouhar jager laget fremover, fremover. Østensjø/Dverg blir regelrett fraløpt. Minuttet senere er det 5-0 av Camilla Larsen før pauseresultatet blir satt til 6-0 på en retur fra vantet.

Siste periode er knapt igang før Tunet har scoret tre ganger til, og de gir seg ikke med det. De raser videre og har økt til 14-0 når de får straffe med fem minutter igjen, Den redder Hanne Aaslie og jubler for den. De rir av den påfølgende utvisningen også. Tunet jager fremdeles mål og det kommer, 15-0 settes inn av Camilla Larsen som er sluttresultatet. Favorittene vinner med store sifre, ikke uventet kanskje. 


I den andre gruppen rapporteres det at Sagene slo Bygdø Monolitten 11-0.

Sveiva – Gjelleråsen 14-1 (3-1,4-0,7-0)

Høyenhallen, 52 tilskuere

Mål Sveiva: Oda Kristine Langaker 3, Linda Adolphson 3, Diana Isjomina 2, Bertine Aas Hansen, Maren Kristoffersen, Julie Gidske, Marte Arkøy, Henriette Knudsen, 1 selvmål,

Mål Gjelleråsen: Rikke Andreassen,

Utv.: Sveiva 1x2 min, Gjelleråsen ingen

Skudd: 37-13

Dommere: Hagen/Rustestuen

Tunet – Østensjø/Dverg 15-0 (3-0,3-0,9-0)

Høyenhallen, 88 tilskuere

Mål Tunet: Camilla Larsen 3, Hildegun Holm 2, Sofie Kristiansen 2, Emma Lunde 2, Heidi Rød, Tina Lundmark, Charlotta Hjorth, Frida Hermansen, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Emilie Thorvaldsen.

Utv.: Tunet ingen, Østensjø/Dverg 1x2 min.

Skudd: 45-13

Dommere: Johansen/Monge

Bygdø Monolitten - Sagene 0-11 (0-3,0-3,0-5)

Bjølsenhallen, 51 tilskuere

Mål Sagene: Martine Jarnæs 2, Camilla Weibye 2, Helene Holst Kristensen 2, Sara S. Paulsson, Mia Østerhaug, Tine Bergkvist, Jeanette Stræte, Hilma Thofte.

Utv.: Bygdø Monolitten 1x2 min., Sagene ingen

Skudd: 16-37

Dommere: Godtfredsen/Jakobsen(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.