Greåker til semifinale

IMG 5718
Greåker hadde full kontroll på Gjelleråsen og vant den femte og avgjørende kvartfinalen fredag kveld.


Femte og avgjørende kamp i kvartfinalespillet for lagene og de første fem minuttene blir jevne. Greåker setter press på Gjelleråsen og det hetter til skikkelig i duellene. Det gir Greåker en mulighet i overtall og den utnytter de og tar ledelsen etter 11 minutter når Martin Lilleby setter 1-0. Greåker har kommandoen i den første perioden og Gjelleråsen må virkelig krige for de få sjanser de skaper. Med 40 sekunder igjen av perioden blir vondt verre for gjestene når Jonas Klefbeck får stå alene i slottet og svensken setter 2-0 som også blir pauseresultat.

Den andre perioden starter et smell og det blir en dobbelutvisning etter tumulter. I spill fire mot fire er Greåker best og øker sin ledelse til 3-0. Hjemmelaget har god kontroll og gjestene satser på kontringer. Etter åtte minutter kommer de på kontring og en Greåker-spiller stopper ballen med hånden. Utvisning, og i overtallet bruker gjestene 14 sekunder på å få inn en redusering. Det blir ingen flere scoringer i midtperioden og Greåker har god kontroll på forestillingen. Det er høy temperatur og det ser ut som Greåker trives best når det hetter til.

De som håper på en scoring fra Gjelleråsen i starten på den tredje perioden for å få skikkelig kamp blir skuffet. Isteden er det Greåker som kan øke sin ledelse til 4-1 og har god kontroll på oppgjøret. Og det vil seg ikke for gjestene og etter syv minutter øker Greåker til 5-1 og det ser avgjort ut. Gjelleråsen tar timeout og prøver å få til en redusering, men isteden er det Greåker som får vanvittig med rom og overganger. Etterhvert ser Gjelleråsen ut å resignere og det utnytter Greåker og Michael Helgesen kan sette spikeren i kisten med tre minutter igjen og fastsetter sluttresultatet til 6-1 og østfoldingene er klare for semifinale.

IMG 5770

Sesongen er over for Björn Lundgren og Gjelleråsen. 

Straffer oss hardt“
Gjelleråsens Björn Lundgren er skuffet men fattet etter at Greåker sendt lagets hans ut av NM.
– Vi er ikke med i det hele tatt i det to første periodene og spiller på 80 prosent. Det er synd når vi klart å spille oss til en herlig avgjørende kamp, sier Lundgren till Assisten.

Han var imponert over sine motstandere i dagens kamp.
– Greåker spilte godt og spiller med et høyere tempo enn tidligere i kampserien, og de straffer oss hardt når vi gjør feil og da vi byr ikke opp til kamp i det hele tatt blir det vanskelig.

Svensken er passe fornøyd med lagets innsats i årets sesong.
– Vi gjør en horrible første halvdel av sesongen, men seieren over Akerselva ble et vendepunkt for oss. I sluttspillet viser vi at vi er et godt lag synes jeg.

IMG 5404
Det var mange følelser i sving under dagens kvartfinale. Her koker det over for Jonas Bøckmann etter en duell med Robin Norstrøm. 

Greåkers Jonas Bøckmann er fornøyd med å være klar for semifinale etter dagens kamp.
– Jeg synes det var en morsom match. En vinn eller forsvinn match for begge to med mye følelser, sier Bøckmann.

I starten av den andre perioden kokte det over for Greåkers tomålsscorer i en duell med Robin Norstrøm, og begge spillerne fikk sette seg ned å hvile på botbenken.
– Han treffer meg rett i …så jeg fikk litt blackout. Jeg takker dommerne for at de ga oss begge to en tominutter isteden for noe verre og at de er såpass bra menneskekjennere når det koker litt. Det var bra fysisk idag og bra trøkk, men det var begge lag forberedte på.

Nå møter Greåker Akerselva i semifinale og det tror Greåkers beste i dag blir meget tøft.
– Det tror jeg blir tøffeste semifinaleserien på lenge. Jeg er helt sikker på at det kommer gå til fem matcher og vi tar det i den femte matchen.

Slevik valgte Tunet
Seriemester Slevik valgte etter Greåkers seier å møte Tunet i semifinale. Greåker møter Akerselva i sin semifinale.

Greåker-Gjelleråsen 6-1 (2-0,1-1,3-0)
Tindlundhallen, 160 tilskuere
U2 (09.35) Benjamin Belsten (ulovlig dytt)
1-0 (11.16) Martin Lilleby (Kenneth Skistad) spill 5 mot 4
2-0 (19.20) Jonas Klefbeck (Lars Erik Torp)
U2 (21.41) Jonas Bøckmann (hardt spill)

U2 (21.41) Robin Norstrøm (hardt spill)
3-0 (23.21) Torp (Skistad) spill 4 mot 4
U2 (28.04) Jesper Persson-Hägg (spill med hånd)
3-1 (28.18) Anders Mellum (Björn Lundgren) spill 5 mot 4
4-1 (43.35) Lilleby (Torp)
5-1 (47.25) Bøckmann (Martin Isnes Kvisvik)
6-1 (57.23) Michael Helgesen (Bøckmann)
Skudd: 30-11 (11-6,10-3,9-2)

Dommere: Eliassen/Sørensen

Greåker videre til semifinale etter 3-2 i kamper.(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.