Tre viktige poeng for Fredrikstad

IMG 8064
Fredrikstad klatret opp på sjetteplass etter seier og tre poeng mot Haugerud i kveldens kamp i eliteserien for menn. 


Spillet bølger frem og tilbake de første minuttene men uten de helt store sjansene. Fredrikstad slurver voldsomt i starten av kampen og gir Haugerud flere overgangsmuligheter. Det drøyer helt til det 12. minutt før det blir scoring, og da er det gjestene Haugerud som tar ledelsen. Andreas Lindberg scorer fra distanse. Etter scoringen skruver hjemmelaget opp tempoet og utligner etter kort tid da lagets kaptein Stian Setterberg lurer inn ballen. Langt bedre fra Fredrikstad nå, og de er nære å ta ledelsen da Robert Lidberg Karlsson banker ballen i tverrligger på en overgang etter kvarteret. Men det er isteden gjestene som tar ledelsen et par minutter senere, og for andre gang i kampen er det Lindberg som scorer. Klabb og babb foran Haugeruds mål minuttet senere og det er utlignet etter at Filip Halvorsrød er årvåken. 2-2 som også blir med lagene inn i garderoben.

Fredrikstad setter gjestene under press i starten av den andre perioden, men de skaper lite. Det er langt fra noen toppkamp i Rolvsøyhallen, og det slurves fra begge lag. I periodens syvende minutt får hjemmelaget frislag ute på kanten og byr på en variant. Unggutten Samuel Hellström blir siste mann på ballen og kliner den rett i vinkelen og 3-2 til Fredrikstad. Gleden blir kortvarig for halvannet minutt senere er det 3-3 etter at Henrik Stenerød klinket ballen ballen i nettaket på kontring. Det er ikke mye finspill i dagens oppgjør, det kjempes i alle deler av banen og det smeller godt i duellene. Det er noen halvsjanser begge veier, men først da det er tre minutter igjen av perioden kommer det en ny scoring. Haugerud slurver i offensiv sone og Fredrikstad kontrer. Ballen havner til slutt hos Halvorsrød som kommer inn i slottet og overlister Michael Kristiansen i Haugeruds mål. 4-3 og Fredrikstad kan gå til pause med ledelse.

IMG 7998
Samuel Hellström (nummer 12) scoret to ganger for Fredrikstad i kampen mot Haugerud. 


Den tredje perioden er ikke gammel da Haugerud får sjansen i overtall, men den tar de ikke vare på. Kort tid etter at Fredrikstad er fullt lag igjen får de muligheten med en spiller mer på banen. Den bruker de ni sekunder på å omsette da Hellström finner ballen og hamrer ballen på ny bak Kristiansen og 5-3 til Fredrikstad. Gjestene sliter nå og velger å ta timeout etter syv minutter, men det Fredrikstad som har mest energi nå. Med åtte minutter igjen kommer også en ny scoring fra hjemmelaget signert Stian Nilssen. Haugerud gir ikke opp og kjemper med nebb og klør for å komme seg inn i kampen igjen og minuttet etter scorer Thomas Ihle for gjestene. 6-4 og Haugerud har kontakt. De trykker på for ytterligere en redusering, men det gir store rom for Fredrikstad som i det 17. minuttet kombinerer fint og unggutten Daniel Svendsen er plutselig helt alene i slottet og banker ballen i mål til 7-4. Haugerud prøver å ta ut målvakten på slutten men det blir ingen flere scoringer og Fredrikstad tar tre poeng og klatrer opp på sjetteplass på tabellen. 

KAMPFAKTA Fredrikstad-Haugerud

NBF mobilizie


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.