Grei straffet nykommerne

7O8A2100
Grei kunne juble for sesongens første poeng da de straffet Bækkelaget og byttet plass med Ekeberg-klubben på tabellen. I Sandnes knuste hjemmelaget Fredrikstad og Tunet slo Gjelleråsen i ettermiddag.


Dagens andre kamp fra Apalløkkahallen er bunnoppgjøret mellom Grei og Bækkelaget. For begge lag er det kun seier som gjelder. Holder en knapp på at det er hjemmelaget som står igjen med poengene.

Tett og jevnt fra start. Lagene er litt «ta og føle på» og det skjer ikke stort før Grei på et frislag tar ledelsen. Eirik Østvedt som scorer på 18-årsdagen, da han pirker inn en løs ball som lå foran Bækkelagets mål, 1-0 i det fjerde minuttet. Grei har et lite overtak i noen minutter før Sondre Bakkejord løper seg fri og banker inn utlikningen, 1-1. Etter 12 minutter får hjemmelaget overtall som de ikke omsetter i, men når Bækkelagets spilleren hopper over vantet banker Kjetil Bratland inn 2-1. De siste seks minuttene er det jevnt med et par muligheter til Grei. En rask periode med lite avblåsninger ender 2-1 til hjemmelaget.

Marko Länsman har byttet ut tavle med kølle til dagens kamp, skal det bli en avgjørende faktor? Bækkelaget har kommet ordentlig igang nå og etter bare tre minutter av perioden får de straffe. Den tar Bjørn Fredsted godt vare på, finter ballen forbi Jonas Gjesvold til 2-2. Halve kampen forbi nå og Bækkelaget holder fremdeles fast i et lite overtak og klarer å komme seg til flere farligheter enn Grei. Men, plutselig er Grei der igjen og tilbake i ledelsen 3-2 når Stian Teksdal fra distanse banker ballen i mål. Gjestene får et overtall som det ikke kommer noe ut av men med 15 sekunder igjen er det tilbake til start. Bækkelaget på et frislag, skudd og en styring over Gjesvold til 3-3 og vi tar pause.

7O8A2402
Jonas Gjesvold får klem av hovedtrener Marko Länsman da seieren var sikret. 

Bækkelaget best ut i siste periode, skaffer seg et tidlig overtall men omsetter ikke denne gangen heller. Kampen bølger videre og det er få sjanser å skryte av. Det holder seg slik helt frem til det gjenstår drøy fire minutter,  da smeller det begge veier i løpet av fire sekunder. Først banker Kjetil Bratland inn 4-3, så rett fra duell utlikner Alexander Simonsen til 4-4 med et skudd i nettaket og vi er like langt igjen.  Dette blir de siste målene etter full tid i denne kampen. Dermed må det avgjøres på straffeslag.

Det plukkes ut fem fra hvert lag, og vi setter igang. Vet ikke om det er nerver eller hva men det er mange dårlige avslutninger å se. Det ender med at Grei vinner 5-4 med to scoringer mot en, Bendik Bærø først og Marko Länsman med den siste for hjemmelaget. Bækkelagets settes av Magnus Tviberg. Dermed tar begge lag sine første poeng og bytter plass i bunnen, i og med at det blir to poeng til Grei. 

Herjet med Gjelleråsen
Ole Mossin Olesen var brennhet i dagens oppgjør med Gjelleråsen, og vant så si på egen hånd dagens kamp for Tunet. Med tre scoringer og fem assist lå han bak åtte av lagets ti scoringer i 10-6 seieren. Tunet hadde føringen store deler av kampen, men gjestene ga seg aldri og satte 6-6 med fire minutter igjen, men da så Tunet-veteranene Mossin Olesen og Thomas Rognlien til at de tre poengene ble igjen i Høyenhallen.

I Sandnes så det ut til å bli en jevn kamp, men et effektivt hjemmelag så til at det ble tre poeng og sesongens andre seier. Fredrikstad klarte aldri å få skikkelig hull på Sandnes landslagsaktuelle Ole Laland Egeland som storspilte i målet og reddet 24 av 25 skudd. Med to scoringer fra Niklas Karlsson, Jesper Engström og Rune Svebestad var det meste avgjort etter to perioder. 9-1 endte kampen og Fredrikstad gikk på sesongens største tap til nå. 


KAMPFAKTA Grei-Bækkelaget
KAMPFAKTA Tunet-Gjelleråsen
KAMPFAKTA Sandnes-Fredrikstad
(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.