Avgjorde helt på tampen

IMG 0923
Fredrikstad overrasket alle og holdt jevne skritt med gullfavorittene, som avgjorde kampen helt på tampen. 


Den første perioden starter med et brak og begge lag viser at det er et lokaloppgjør i hver eneste duell. Hjemmelaget Slevik tar ledelsen allerede før det har gått to minutter og nysigneringen Martin Storäng setter 1-0 på sitt første skudd i den norske eliteserien, assistert av Christoffer Gustavsson. Gleden blir kortvarig da Fredrikstad utligner etter fem minutter ved Stian Setterberg, og minuttet etter tar de også ledelsen da lagets nye stjerne Robert Karlsson Lidberg styrer inn Fredrikstads andre mål. Gjestene kjemper godt og Slevik sliter med å finne rom til sitt spill. Men i det åttende minuttet kommer det allikevel en utligning ut av det blå da Thobias Hjorth får stå alene i slottet. Etter scoringen kjører Slevik kampen og det er ikke ufortjent da Hjorth setter sitt andre for dagen etter kvarteret. Men gjestene utligner momentant ved Jørgen Sjolte og resten av perioden bølger spillet frem og tilbake. 3-3 da lagene går til første pause. 

LES OGSÅ: - Må leve med presset

I den andre perioden bølger spillet frem og tilbake de første fem minuttene. Begge lag har bud på mål og Marius Stiansen som får tillit i Sleviks mål i serieåpningen må gjøre flere kvalifiserte redninger. Det er jevnt og tett i Gressvikhallen og det er vanskelig å se hvem som spilte NM-finale og hvem som spilte kvalifisering i april. Åtte minutter ut i midtperioden ryker Fredrikstad på en utvisning og da kan Johan Åhlberg prikke inn årets første scoring. Slevik tar over kampen mer og mer og Fredrikstad ryker på enda en utvisning etter 12 minutter. Igjen scorer Slevik da Ryan Halldén finner nettmaskene bak Nicholay Halvorsen. Men Fredrikstad har ikke tenkt å gi seg og igjen er det Karlsson Lidberg som scorer for gjestene. På tampen får Fredrikstad overtall, og med drøye minuttet igjen sitter utligningen, 5-5 fra Aksel Jæger, som også blir resultatet lagene tar med seg inn i garderoben.


IMG 0716

Martin Storäng var fornøyd med scoring og seier i debuten. 


Slevik bytter keeper foran den tredje perioden og inn kommer Tobias Petersen. Det blir en dramatisk periode. Det er nerve i kampen og etter fire minutter ryker Slevik på en utvisning, det takker Fredrikstad og går opp i en sensasjonell ledelse fem minutter ut i perioden. Slevik setter gjestene under press, men det er først halvveis i perioden da Fredrikstad begynner å bli litt panikkslagne i eget forsvar utligningen kommer, signert Thomas Stræte. Etter scoringen har Slevik bud på flere scoringer men Halvorsen er både god og heldig i målet. Slevik har store muligheter med tre minutter igjen, men ballen vil ikke inn. Med to minutter igjen ryker Slevik på nok en utvisning, men selv om Jæger har en god mulighet er det isteden Slevik og Thobias Hjorth som finner nettmaskene med 48 sekunder igjen. Halvorsen blir så frustrert at han hiver hjelmen og ryker på en 2+10 minutters utvisning. I spill fire mot fire setter Stræte spikeren i kista da han fastsetter sluttresultatet til 8-6.

– Suveren åpning
Sleviks svenske nysignering scoret på sitt aller første skudd i eliteserien, og var pigg for østfoldigene. Han er fornøyd med full pott, selv om det satt langt inne mot et godt Fredrikstad-lag.

– Det var stor forskjell fra hva jeg er vant til fra den svenske serien. Det ble litt «raggarbandy», men det var godt å starte med tre poeng, sier Martin Storäng til Assisten.

Fredrikstad gjorde en kjempekamp mot fjorårets NM-vinnere. Lagets nye kaptein er stolt og svært fornøyd med innsatsen i serieåpningen.
– Det var en suveren åpning av serien for vår del. Vi har trent hardt i sommer for å kunne være fysiske og orke kampene ut, forteller Stian Setterberg.

IMG 0628
Fredrikstads kaptein Stian Setterberg er fornøyd med sitt lag etter dagens knappe tap.


Poengene glapp helt på slutten, selv om Fredrikstad hadde en god mulighet da de fikk overtall med to minutter igjen.
– Det var et scenario vi ikke så for oss skulle skje. Vi gikk all inn på slutten, men det holdt ikke. Vi er inne i et generasjonsskifte og stiller med et enda yngre lag enn forrige sesong. Det blir tøft men vi kommer å kjempe hardt i hver kamp. 


Slevik-Fredrikstad 8-6 (3-3, 2-2, 3-1)

Gressvikhallen, 177 tilskuere

1-0 (01.38) Martin Storäng (Christoffer Gustavsson)

1-1 (04.54) Stian Setterberg (Robert Karlsson Lidberg)

1-2 (06.14) Karlsson Lidberg (Setterberg)

2-2 (08.00) Thobias Hjorth (Thomas Stræte)

3-2 (14.34) Hjort (Stræte)

3-3 (14.52) Jørgen Sjolte

U2 (27.48) Karlsson Lidberg (Ulovlig dytt)

4-3 (28.42) Johan Åhlberg (Stræte) spill fem mot fire

U2 (31.32) Thomas Bøgle (Ulovlig dytt)

5-3 (32.56) Ryan Halldèn (Åhlberg) spill fem mot fire

5-4 (34.45) Karlsson Lidberg (Setterberg)

U2 (37.01) Halldèn (Liggende spill)

5-5 (38.49) Aksel Jæger (Setterberg) spill fem mot fire

U2 (43.46) Åhlberg (Holding)

5-6 (45.33) Jæger (Samuel Hellstrøm) spill fem mot fire

6-6 (51.45) Stræte (Eskil Gagnås)

U2 (58.05) Jonas Gustavsen (Obstruksjon)

7-6 (59.12) Hjorth (Stræte) spill fem mot fem

U2+10 (59.12) Nicholay Halvorsen (Usportslig opptreden)

8-6 (59.50) Stræte (William Andersson) spill fire mot fire

U2 (59.50) Jørgen Sjolte (Ulovlig dytt)

Skudd: 45-22 (11-7, 22-8, 12-7)

Dommere: Monge/Johansen(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.