I generasjonsveksling

IMG 8144
Generasjonsveksling i Tunet kan gi vekslende resultater, men Manglerud-klubben med Ole Mossin Olesen i spissen sikter allikevel på en plass i toppen.Tunet ble nummer tre i serien forrige sesong og røk med minste mulige margin mot Slevik i semifinalen i NM. Årets Tunet har en langt yngre spillertropp og kan få en tøff høst.
– Det er klart at for oss har det vært en ny type generasjonsveksling, der vi fått opp et kull fra G17 som er bra, men på en måte mangler litt erfaring når det går i mot. De er fantastisk gode innebandyspillere på det nivå de har spilt på. De har manglet litt på hvordan det er å passe inn i et system og ikke få spille. Det er ganske stor forskjell på å være en god G17, G19-spiller og være en god A-lagspiller, men at vi kommer dit i løpet av sesongen er jeg helt sikker på, sier Ole Mossin Olesen til Assisten.

Han er klar på at han selv og de mest rutinerte spillerne må trå til denne sesongen.

– Det er viktig at vi som vært med en stund bidrar i hver kamp. Vi har hatt det sånn før da vi hatt generasjonsveksling, men spillere som Thomas Rognlien, Axel Wallin og Martin Bjerkelund har vært bra på forsesongen. Vi hadde det sånn sist da André Sveen var trener, at alle dømte oss nord og ned da vi var åtte spillere i august, den gang kom vi helt til NM-finalen faktisk.

IMG 5036
Frederik Nilsen (nummer 71) er en av mange unge talenter som får sjansen på Tunet kommende sesong. 

Selv om man mistet flere nøkkelspillere er målsetningen å være et av fire topplag.
– Målsetningen blir å få hjemmebanefordel i eliteserien, med andre ord å bli topp fire. Så er det selvfølgelig å komme oss til NM-finalen, og der kan alt skje. Vi blir nok avhengige å få en positiv flyt utover hele sesongen og lære oss av de ting vi gjør.

Klubben har også fått ny trener i sommer som har med seg litt nye impulser. Det tror Mossin Olesen er positivt for Tunet.
– Vi har hatt det samme i mange år med Bjørn-Erik Thorp og André Sveen, så det blir morsomt med Trond som tenker litt annerledes. Det kommer å ta litt tid før det setter seg men jeg er helt sikker på at det kommer å bli bra. At vi kan variere litt i resultatene det vil vi nok kunne se.

Martin Kjellemar er forventet tilbake i trening rundt jul etter kneskaden, men det er fortsatt usikkert om den skadeplagete svensken blir å se i Tunet kommende sesong. På pluss-siden har klubben hentet inn Anders Øvereng fra Sarpsborg og hentet tilbake brødrene Bjerkelund samt plukket opp flere talenter fra egne ledd, bland annet den hardtskytende vingen Frederik Nilsen som debuterte med fire mål mot Grei forrige sesong. På minussiden har Tunet målvakten Kristoffer Östergren, backen Simen Bendiksen og Runar Snellingen som har forsvunnet til andre klubber. I tillegg har landslagsenteren Fredrik Hoff Eriksen lagt køllen på hyllen. 

Tunet tunet
(3. plass - 22 kamper - 17-0-1-4 - 52 poeng - Hovedtrener: Trond Ringwall)


Spillere inn: Trond Ringwall (trener), Jonas Bjerkelund (Holmlia - tilbake fra lån), Anders Øvereng (Sarpsborg), Petter Bjerkelund (Gjelleråsen, Magnus Palving (Holmlia), Joachim Terjesen (egen junioravdeling), Jesper Hasselstrøm (egen junioravdeling), Simen Jansen (egen junioravdeling), Frederik Nilsen (egen junioravdeling), Philip Laasonen (egen junioravdeling)

Spillere i avgang: Bjørn-Erik Thorp (trener), Magnus Oswold Hermansen (Grei), Eirik Østvedt (Grei - tilbake fra lån), Anders Snellingen (Sagene - tilbake fra lån), Bendik Bærø (Grei), Kristoffer Östergren (Sveiva), Runar Snellingen (Akerselva - tilbake fra lån*), Simen Bendiksen (Nor 92), Torbjørn Dahl (Bækkelaget), Johan Solem (Bækkelaget), Fredrik Hoff Eriksen (lagt opp)

*I ettertid klar for Sagene(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.