Verver tsjekkisk spiller

26626310670 32e6a8d438 z
(Foto: Greg Pinchin/
ActiveImages.ca)

Sveiva har gjort klart med en spennende overgang da den tsjekkiske U19-landslagsspilleren Petra Hlozankova er klar for klubben. 


Sveiva har slått på stortrommen og verver den tsjekkiske U19-landslagsspilleren Petra Hlozankova fra toppklubben Vitkovice. 19-åringen har tross sin unge alder spilt en rekke kamper for klubbens A-lag og har 15 U19-landskamper på CV:n. I tillegg har hun erfaring fra Champions Cup. 

– Vi har jobbet oss opp et bra nettverk over årene og det er via det vi har fått tak på henne. Vi har hatt mange utenlandske spillere på prøvespill i sommer da vi vært på søken etter en spiller som kan erstatte Lena Gillberg. Så det er her er en spiller med fart i beina som kan hjelpe oss i overgangspillet, sier Sveivas trener Bård Børresen til Assisten. 


Han leder laget kommende sesong sammen med Alex Jureksson og har store forhåpninger til ungjenta. Børresen tror det kan bli en spiller som kan gjøre stort inntrykk i eliteserien kommende sesong. 

– Hun er veldig ung, men kan fort bli en spiller det er verdt å følge med på i år. Hun var med til Karlstad og prøvespilte og overbeviste såpass at det ga henne en mulighet å komme til Sveiva. Hun har ambisjoner og ønsker å utvikle seg fremover. Hun har spilt på Vitkovice, som er topplag i Tsjekkia. Der har hun ikke spilt fast, men har spilt en god den kamper i toppdivisjonen. Det er en skolert spiller som kommer så det blir spennende å følge fremover. Alt er i utgangspunktet klart for overgang og hun kommer mest sannsynlig til Norge neste uke.

IMG 3186
Sveivas Bård Børresen er meget fornøyd med sin nysignering.


Hlozankova prøvespilte for Sveiva for et par uker siden under Kallsta Open og utmerket seg direkte i sin første kamp.
– Det var helt rått! Hun kom inn og scoret på sin første touch i Sveiva-drakten. Hun fikk et oppspill fra Siri Havre og dro to spillere og hamret den opp i nettaket. Det blir neppe kulere enn det for en spiller som spiller for en kontrakt.

For lærerstudenten blir det i utgangspunktet én sesong i Norge til å begynne med, men det kan bli lengre hvis alt fungerer. Mer spilletid og muligheten å vise fram seg i Europacupen er en av de store grunnene til at det blir flytt til Norge og eliteserien.
– Champions Cup-spill var nok en motivasjonsfaktor og så er hun eventyrlysten og ønsker å besøke et nytt land og se hvordan det er å bo her. Det her er en spiller som kan komme inn og gjøre en forskjell og det vil hun få mulighet hos oss, med litt mer spilletid og ansvar.

Foruten Hlozankova har Sveiva signert Hanne Hedlund Eriksen fra Grei, Alexandra Sæbø fra Djerv, Anna Tviberg og Eline Rød fra Bygdø/Monolitten, Siri Havre og Kristine Næss Haug fra Tunet under sommeren. I tillegg har man lånt Anette Marie Berg fra Holmlia. På tapssiden har den latviske stjernen Diana Isjomina gått til Grei.

Sveiva serieåpner mot Bygdø/Monolitten på hjemmebane før man møter Gjelleråsen og Grei før Champions Cup i finske Seinäjoki i oktober. (C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.