Sarpsborg rykker opp

312A3748161B48DDB89D0F8D8479CA1D
(Foto: Anne-Marit Eriksen)

Sarpsborg har takket ja og er klare for spill i eliteserien for kvinner neste sesong etter en sterk andreplass i debutsesongen i 1.divisjon.


Sarpsborg rykket opp til 1.divisjon i høst og etter en meget sterk avslutning på sesongen med ni strake seiere ble man nummer to, bare to poeng bak serieleder Østensjø/Dverg. I og med at Østensjø/Dverg takket nei til opprykk fikk Sarpsborg muligheten, og etter en stund i tenkeboksen valgte man etterhvert å takke ja til et opprykk til eliteserien, det bekrefter klubben torsdag. 

– Det stemmer. Vi gikk ut med det i går etter vi spilte siste kampen, Nina Durban Andreassen som er sportslig leder i Sarpsborg til Assisten.


Sesongen startet tøft for Sarpsborg, men etterhvert fant laget selvtilliten og på slutten har laget gått som toget og radet opp seiere på rekke og rad.

Vi trodde ikke det skulle gå så bra det må vi innrømme. Vi trodde vi skulle få det tøft i 1.divisjon så det var jo litt overraskende. Jentene har utviklet seg og blitt bedre og bedre utover sesongen, moro det.

Med en ung tropp var det lenge usikkert om man ville takke ja til et opprykk, men etter noen runder fant man ut at Østfold igjen skal få et lag i landets øverste serie.
– Vi har et fryktelig ungt lag, per nå har vi en snittalder på 18 år og har mange jenter som er 16-17 år gamle. Vi vet ikke hvordan lagene er i eliten, så det er litt spennende å prøve. Vi har lyst å bruke det som en utviklingsarena og har ikke tenkt å hente inn «halve Sverige».

Sarpsborg håper nå at få inn lokale forsterkninger for å være godt rustet innfor debutsesongen.
– Vi håper at noen kunne tenke seg å spille eliteserien av de lokale spillerne, for det hadde vært ønskelig med et par forsterkninger og spillere som har litt rutine til vårt unge lag.

Sist Østfold hadde et lag i eliteserien var sesongen 2013-14. Den gang var det Slevik som representerte distriktet og det endte med NM-guld i april 2014 før klubben valgte å trekke laget. (C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.