Heroisk innsats sikret plass i eliteserien

Sjetne hadde et ben i eliteserien etter morgenens nedsabling av Narvik. Trønderne ga seg ikke før det sto 8-1(!) på tavlen i TOBB-hallen. Men en heroisk innsats av Ajer mot Sandnes sikret Hamar-laget opprykk til eliteserien.

Sjetne startet dagens kamp meget godt, og ledet hele 6-0 etter den første perioden. Med to scoringer i midtperioden sto det 8-0 før Narvik kunne score et trøstemål i den tredje perioden som de vant, en mager trøst etter tre strake tap i kvalifiseringen. Skuddstatistikken endte på hele 47-9 til hjemmelaget, som med seieren klatret opp på andreplass i kvalifiseringen, og hvis Sandnes skulle slå Ajer senere på dagen, ville trønderne rykke opp til eliteserien. KAMPFAKTA

Ajer trengte et poeng mot vestlendingene for å rykke opp til eliteserien. Sandnes startet kampen best og ledet før den siste perioden med 2-1. Sebastian Lie utlignet til 2-2 etter 54 sekunder av den tredje perioden, men Harald Bollestad sendte en støkk Hamar-laget da han ga Sandnes ledelsen for tredje gang i kampen. Theodor Larsen kunne utligne på nytt syv minutter ut i den tredje perioden, og da det ikke ble noen flere mål, kunne Hamar-laget juble for opprykk til øverste nivå. KAMPFAKTA